Kaplanser Halı patronları salgını fırsata çevirdi: 'Fabrika kapatılacak' diyen patronlar yıllık izni kalmayan işçileri çalıştırıyor!

Kaplanser Halı patronları salgını fırsata çevirdi: 'Fabrika kapatılacak' diyen patronlar yıllık izni kalmayan işçileri çalıştırıyor!

Gaziantep'teki Kaplanser halı fabrikasında koronavirüs salgınına karşı yeterince tedbir alınmazken, geçici olarak kapatılacağı açıklanan fabrikada yıllık izni olmayan tüm işçiler çalıştırılmaya devam ettiriliyor.

İzel Sezer - @izelsezer

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ve yaklaşık 500 işçinin çalıştığı Kaplanser halı fabrikasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yeterince tedbir alınmazken, geçici olarak kapatılacağı açıklanan fabrikada yıllık izni kalmayan tüm işçiler çalıştırılmaya devam ettiriliyor.

İleri'ye konuşan ve ismini vermek istemeyen bir fabrika işçisi, salgın tedbirleri kapsamında yalnızca vardiya girişlerinde işçilerin ateşinin ölçüldüğünü ve yemekhaneye el dezenfektanı koyulduğunu söyledi. Yüzlerce işçinin sağlığını önemsemeyen patronlar, işçilere maske ve eldiven de temin etmedi.

'PATRONLAR ABD'DEN GELİP KENDİNİ FABRİKADA KARANTİNAYA ALDI'

Temizlenmeyen tuvaletlerde 7 tuvaletten sadece 2'si çalışırken, tuvaletlerde çoğu zaman sabunun bulunmadığını aktaran işçi, patron ve müdürün geçen günlerde ABD’den geldiğini ve kendilerini fabrikada karantinaya aldıklarını da sözlerine ekledi. Patronların hiçbir tedbir olmaksızın fabrikada gezdiğini söyleyen fabrika işçisi, ''184’ü aramamıza rağmen ilgilenmediler. Hastalık hepimize mi bulaşsın'' diyerek isyan etti.

'YILLIK İZNİ OLMAYAN İŞÇİLER ÇALIŞTIRILMAYA DEVAM EDİLİYOR'

Fabrikanın geçen çarşamba günü kapanacağına dair işçilere bir mesaj gönderilirken, yıllık izni olmayan tüm işçilerin çalıştırılmaya devam edildiği aktarıldı. ''Çok tedirginiz'' diyen işçiler, fabrikanın salgın sürecinde tamamen kapatılmasını ve koronavirüs salgını bitene kadar ücretli izne çıkarılmayı talep ediyor.