Kaplan'ı içki ve uyuşturucu parası için öldürmüş!

Kaplan'ı içki ve uyuşturucu parası için öldürmüş!

Mersin'de şiddet uyguladığı için kendisinden boşanan Filiz Kaplan'ı öldüren Murat Ceritlioğlu, olay günü kızından içki ve uyuşturucu parası almak için Kaplan'ın evine gittiğini söyledi.

Mersin’de şiddet uyguladığı için kendisinden boşanan eşi Filiz Kaplan’ı silahla vurarak öldüren Murat Ceritlioğlu ikinci kez hakim karşısına çıktı. Haberci'den Ayşenur Önal'ın haberine göre,  10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya yakınlarının şehit düşmesinden dolayı Kaplan’ın ailesi katılamadı. Duruşmaya Filiz Kaplan’ın komşusu Belma Çamurtaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheliler katıldı.  

'SADECE SİLAH SESİ DUYDUM'
Olay anında evde olduğunu söyleyen komşu Belma Çamurtaş, “Sadece silah sesi duydum, pencereye koştum. Pencereye gittiğimde çocuklar anne diye bağırıyordu. Kaçanları göremedim” dedi. Belma Çamurtaş, Murat Ceritoğlu’nu boşanmanın ardından mahallede görmediğini de ekledi.  

'ALKOL VE UYUŞTURUCUYLA BUNU YAPTI'
Olayın ardından araçla evlerine gittikleri arkadaşları İbrahim Şimşek ise, evin çatı katında yatarken Ceritoğlu’nun ve diğer 3 şahısın eve geldiğini ve konuşmaya fırsat olmadan polislerin gelip tutukladıklarını söyledi. Olaya tanık olmadığını belirten Şimşek, “Eşiyle boşandığını biliyordum, sevdiğini de sürekli söylüyordu. Olayın olduğu sırada yanlarında değildim ama sonradan yanıma geldiklerinde aşırı alkollü olduklarını gördüm. A. A.’nın, Ceritoğlu’na uyuşturucu hap verdiğini düşünüyorum, daha önceleri de veriyordu hapı. A. A. sürekli ‘ticaret yapacağız seninle’ diyerek Murat’ın parasını harcıyordu. Para bittiğinde de ondan kurtulmak için aklına bunu onun soktuğunu düşünüyorum. Çünkü A. A. çorbayı karıştıran kepçe gibidir, ortalığı karıştırır her seferinde. Filiz’i öldürmesi için bir şeyler dedi mi bilmiyorum ama alkol ve uyuşturucuyla bunu yaptı” dedi.
Olay günü kiralanan araçtan haberinin olmadığı belirten Şimşek, “Silahından haberim vardı. Murat’ın düşmanları var, onlar yaklaşır diye yanında taşırdı ama her zaman değil. O hafta içi Tarsus’a gidip geldiği için yanında taşıdığını düşünüyorum” dedi. 

'BÖYLE BİR PLANIM YOKTU'
Önceki duruşmada söylediklerini tekrar eden Murat Ceritoğlu ise, “Öldürmek için gitmemiştim. Kızımdan para alıp alkol almaya gidecektik. Olay anında da sarhoştum, böyle olacağını bilmiyordum. Çok pişmanım” diyerek, kendini savundu.
A. A. hakkında İbrahim Ş.’nin söylediklerine cevaben de şunları ekledi, “Eşimle ilgili kimseyle bir şey konuşmadık. Hepimiz eşimizden boşanmış olduğumuz için ayrılık konusu geçince susuyorduk. A. A.’nın bununla bir ilgisi yok” dedi. 
Silahını da bir haftadır yanında taşıdığını söyleyen Ceritoğlu, “Böyle bir planım yoktu. Üzgünüm böyle olmasını istemedim, aşırı alkollüydüm” diye, tekrar pişmanlığını dile getirdi. 

'TUTUKLANMALILAR'
Olayın planlı ve kasten yapıldığını savunan Kaplan ailesinin avukatları, tutuksuz yargılanan 4 kişinin de tutuklanmasını talep etti. İddia makamı ise sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Murat C.'nin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan sanıkların bu aşamada tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 12 Şubat'a erteledi.

NE OLMUŞTU?
28 Haziran günü merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Filiz Kaplan, sabah Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'ndeki işine gitmek üzere evinden çıktı. Kaplan bu sırada, 1 yıl önce boşandığı Murat Ceritoğlu’nun silahlı saldırısına uğradı. Silahtan çıkan kurşunların isabet ettiği Filiz Kaplan, hayatını kaybetti.

DAHA FAZLA