Kapatılan halk plajı yanındaki konutlar, 'sörf' reklamıyla satılıyor

Kapatılan halk plajı yanındaki konutlar, 'sörf' reklamıyla satılıyor

Lüks konut projesinin ortakları arasında, Cübbeli Ahmet'in yakınları da yer alıyor.

AKP'li Tuzla Belediyesi, hijyen gerekçesiyle halk plajını kapattı. Daha önce kapatılan plaj yanındaki lüks konut projesi dikkat çekerken, plajın proje için kapatıldığı yorumları yapıldı.

İstanbul'un Tuzla ilçesindeki halk plajının AKP'li belediye tarafından kapatılması, yurttaşların tepkisini çekti. Plajın neden kapatıldığına ilişkin sorular yanıtsız kalırken, Tuzla Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından, "Bu sene sağlık ve hijyen kuralları gereği Tuzla Belediyesi Halk Plajı açılamayacak. Sağlığınızı önemsiyoruz ve güvende tutmayı hedefliyoruz" ifadeleriyle paylaşım yapıldı. 

Belediyenin hijyen kuralları gereği alındığını iddia ettiği karara karşın plajın yanında konut projesi dikkat çekti. Vesen Yapı Şirketi tarafından inşası "Mercan Tuzla Vesen Yalıları" isimli projeedeki daireler için "Vesen Yalıları’nın denize sıfır konumu sayesinde kano ile mavinin içinde kaybolabilir, sörf tahtasının üzerinde adrenalin dolu anlar yaşayabilir, suyun altındaki gizli güzellikleri keşfedebilirsiniz" şeklinde reklamlar yapılıyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre daireler, "Vesen Yalıları'nın denize sıfır konumu sayesinde kano, sörf, seabob gibi birçok su aktivitesiyle mavinin güzellikleriyle dolu bir maceraya çıkabilir, rüzgârın ve dalgaların keyfini sürebilirsin" ifadeleriyle, deniz kullanımına işaret edilerek pazarlanıyor.

Konut projesi kapsamında yapılan reklamlar da yurttaşların tepkisini çekerken, "Sağlık ve hijyen kurallarına uygun olmadığı açıklan halk plajı lüks konut projesi için mi kapatıldı?" soruları gündeme geldi. 

PLAJ, DAHA ÖNCE DE KAPATILMIŞTI

Söz konusu konut projesi geçen yıllarda da gündeme gelmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı İller Bankası, 2019 yılında Tuzla'daki arazisi üzerine bir konut projesi yapılması için ihale düzenlemişti. İhaleyi, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadının abisi olan Mehmet Muhittin Palazoğlu'nun sahibi olduğu Vesen Yapı Şirketi ile Osman Acar Limited Şirketi Ortak Girişimi almıştı. 540 milyon TL'lik sözleşme sonrası dairelerin satışı başlamıştı. 

Ardından lüks konut projesine halk plajının da dahil edildiğini BirGün'de yer alan haberle ortaya çıkmış ve ardından plaj halkın kullanımına açılmıştı. 

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ

Mehmet Muhittin Palazoğlu, haziran ayında adının geçtiği en az 582 içeriğe erişim engeli getirtti. Palazoğlu'nun aldırdığı erişim engeli kararı, en çok içeriğin erişime engellenmesine neden olan üçüncü karar oldu.

Kararla, Palazoğlu'nun şirketinin aldığı ihaleler ve kurduğu şirketlerde dolandırıcılık yapıldığı iddialarının yer aldığı 90 içerik, Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin 23 Haziran tarihli emriyle erişime engellendi.