Kanlı Pazar'ın planlayıcısı Kahraman: Deniz Gezmiş'i aklamaya çalışmayın

Kanlı Pazar'ın planlayıcısı Kahraman: Deniz Gezmiş'i aklamaya çalışmayın

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu akşam yaşanan Deniz Gezmiş tartışmasına müdahale eden AKP’li Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Deniz Gezmiş'e saldırdı.

Sözcü’den Veli Toprak'ın haberine göre; TBMM’de AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Deniz Gezmiş’in idamıyla ilgili CHP’yi suçlamasının ardından başlayan tartışmaya müdahale eden Meclis Başkanı İsmail Kahraman, CHP’li vekillere  “Tarihi eşeleyerek, Gezmiş'i aklamaya çalışmayın…” dedi.

Rıdvan Dilmen’in, Recep Tayyip Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetmesine değinen Turan “Deniz Gezmiş kahraman da Tayyip Erdoğan'a benzetilmez de o zaman niye astınız bu adamı? Asan sizsiniz, savunan sizsiniz! 28 CHP vekili Deniz Gezmiş’in asılmasına ‘evet' demeseydi belki bugün vekilinizdi. Hem asacaksın hem sahip çıkacaksın! Ama cibilliyet meselesi” sözleriyle CHP’yi suçladı.

‘DENİZ GEZMİŞ ONURUMUZDUR’

Turan’a cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Gezmiş'in idam edilmesinde kabul oyu veren 28 milletvekilinin daha sonra CHP'den ayrıldığını belirterek, “Elbette Deniz Gezmiş bu grubun onurudur. Elbette bizde milletvekili olurdu'  dedi.

‘AKLAMAYA ÇALIŞMAYIN’

Uzayan tartışma sonucu araya giren Kahraman, “Tarihi eşeleyerek, Gezmiş’i ak'lamaya çalışmayın” ifadesini kullanırken, CHP'li Özel de “aklama” sözünden dolayı başkanı özür dilemeye davet etti.

Kahraman ise “Fikirler şahıslara aittir" diyerek Gezmiş’e yönelttiği sözlerinin arkasında dururken, Özel, “O sözünüzden dolayı CHP olarak kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

KANLI PAZAR’IN PLANLAYICISI

1969’da, 6. Filo’ya karşı devrimci gençlerin yapacağı eyleme, başkanlığını İsmail Kahraman’ın yaptığı gerici ve anti-komünist Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından ve bir saldırı gerçekleştirilmiş ve saldırıda 2 genç hayatını kaybetmişti.