Kani Beko: 'O güzelim insanlar iş cinayetlerinde öldüler'

Kani Beko: 'O güzelim insanlar iş cinayetlerinde öldüler'

CHP'li Kani Beko Binali hedef aldığı açıklamalarında, "Binali’nin imzası bulunan 3. havalimanı ve işçileriyle ilgili de söyleyeceklerim var. DİSK’in genel başkanıyken 3. havalimanı işçileriyle yapmış olduğumuz toplantılara gelenlerin yüzde 70’i Türkçe bilmiyordu" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko açıklamalarda bulundu. Beko, "DİSK’in genel başkanıyken 3. havalimanı işçileriyle yapmış olduğumuz toplantılara gelenlerin yüzde 70’i Türkçe bilmiyordu" ifadelerini kullandı.

Beko 3. Havalimanı'nda yapılan emek sömürüsüne değinerek "Ortadoğu ülkelerinden, Afganistan’dan, Suriye’den gelmişler. İşçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri alınmadan kayıt dışı çalıştırılan o güzelim insanlar iş cinayetlerinde öldüler, gittiler. Onları kargoyla memleketlerine gönderdiler" dedi.

Bu insani kısmıydı, gelelim parasal kısmına diyen Beko, "Pekin’de 2019 yılında biten ve dünyanın en meşhur mimarı Zaha Hadid’in yaptığı havalimanı 3. havalimanın iki katı" şeklinde konuştu.

Beko, "Maliyeti 12 milyar dolar. Türkiye’de yapılan havalimanını maliyeti ise 35 milyar dolar. Aradaki fark 23 milyar dolar. Ey Binali senin altında imzan var, yukarıda da Allah var. 'Elini vicdanına koy' diyeceğim ama vicdanın yok. 49 tane şirketin var yetmemiş 23 milyar dolar nereye gitti?” diye sordu.