Kanal İstanbul’un açıklanmayan fizibilite raporu ortaya çıktı! 7 köprünün toplam maliyeti 2 milyar 855 milyon dolar…

Kanal İstanbul’un açıklanmayan fizibilite raporu ortaya çıktı! 7 köprünün toplam maliyeti 2 milyar 855 milyon dolar…

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun haziran ayında başlanacağını öne sürdüğü Kanal İstanbul projesinin fizibilite ortaya çıktı. Raporda, projede yer alacak köprülerin toplam maliyeti de yer aldı.

İleri Haber

AKP’nin ‘mega’ projesi Kanal İstanbul’un kamuoyuna açıklanmayan fizibilite raporuna göre, projede 7 köprü bulunduğu ve köprülerin toplam maliyetinin 2 milyar 855 milyon dolar olduğu ortaya çıktı.

Kamuoyunun ve bilim insanlarının itirazlarına rağmen AKP iktidarı tarafından hayata geçirilmekte ısrar edilen Kanal İstanbul projesi için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu haziranda başlanacağını açıklanmıştı. Karaismailoğlu, projenin birebir ölçekli görselini de paylaştı.

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker ise bugünkü yazısında, projenin kamuoyuna açıklanmayan fizibilite raporunu paylaştı. Rapora göre, projede 2 tanesi “İBB Karayolu Geçişleri ve Altyapı” başlığıyla yer almak üzere, Fizibilite Raporu'nda toplam 7 köprü bulunuyor. 

TOPLAM MALİYET 2 MİLYAR 855 MİLYON DOLAR

Raporun yerel seçimlerden, önce tamamlandığına dikkat çeken Toker, "Toplam yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon ABD Doları olan yedi köprünün modeli konusunda raporda netlik yok. Ama geçişlerin bedava olmayacağını tahmin etmek zor değil. İzleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.