'Kanal İstanbul' yağması: Kuzey Ormanları, Katar Fuarı’nda pazarlanıyor

'Kanal İstanbul' yağması: Kuzey Ormanları, Katar Fuarı’nda pazarlanıyor

İstanbul'un ekolojik yapısında köklü tahribatlar yaratacak olan "Kanal İstanbul" projesinin uygulanacağı alandaki arsalar, Katar Expo’da pazarlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın güzergahını açıkladığı "Kanal İstanbul" projesi için Kuzey Ormanları'nda yer alan orman, tarım ve sulak alanların yağması süreci başladı. Bakanlığın açıkladığı güzergahta yer alan arsalar, Katar’da düzenlenen Katar Expo'da pazarlandı. 

Habertürk’ten Erdem Aktürk’ün haberine  göre, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Bizim de o bölgede yatırımlarımız var. Artaş İnşaat’ın yanı sıra Emlak Pazarlama ile kurulmuş Öztaş ve Biocity gibi şirketlerimizin yaklaşık 400-500 dönüme yakın Kanal İstanbul’a komşu Resneli’de arazilerimiz var. Kanalın şekillenmesine bağlı olarak buradaki yatırımlarımızı hareketlendireceğiz" dedi.

Emlak Konut GYO’nun Kanal İstanbul çevresindeki arsalarıyla ilgili bir sunum yaptıklarını anlatan Emlak Konut GYO Başkanı Ertan Yetim ise, "Katar’ın Emlak Konut ölçeğindeki şirketi ile Kanal İstanbul civarındaki 4.6 milyon metrekarelik arsalarımızda neler yapabileceğimizi konuştuk. Eğer isterlerse bu arsalarda hasılat paylaşımı modeliyle ortak projeler yapabiliriz" ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA