'Kanal İstanbul müsilajı bitirecek' diyen Bakan Karaismailoğlu'na İmamoğlu'ndan yanıt: 'Rüyasında görmüştür'

'Kanal İstanbul müsilajı bitirecek' diyen Bakan Karaismailoğlu'na İmamoğlu'ndan yanıt: 'Rüyasında görmüştür'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun “Kanal İstanbul, Marmara'daki deniz salyasını bitirecek” açıklamasını tiye aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Kanal İstanbul, Marmara'daki deniz salyasını bitirecek” açıklamasıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum” dedi.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Müsilaj Temizliği Seferberliği Programı”na; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde gazetecilere konuşan İmamoğlu’na  “Ulaştırma Bakanı’nın bir uyarısı oldu. ‘Kanal İstanbul, deniz salyasının ilacı olur’ dedi. Bunu nasıl değerlendirirsiniz” sorusu yöneltildi.

İmamoğlu soruya şu yanıtı verdi:

“Nereden malum oldu bilmiyorum. Biraz malum olmuşa benziyor. Devlet adamları, bilim ile konuşur; dayanakları bilim ile olur. Bir makale mi var, bir araştırma mı var? Bugüne kadar niye böyle bir araştırma yayınlanmadı? Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum. Değerli arkadaşlar; mesele, ciddi bir meseledir. Ciddi meseleleri önce bilim ele alır, bir zemine oturur, tartışılır. Bize, varsa bir makale onu, göndersin. Kaldı ki, sabah bu mesajları görünce, kendisine mesaj attım. İstanbul ile almak istediği bilgi, teknik olarak varsa elinde bilgi, ben hazırım. Davet edin, geleyim, dinleyeyim diyerek mesaj attım. Umarım mesajıma döner.”