Kanal İstanbul inadı sürüyor: Erdoğan projenin temeli için tarih verdi

Kanal İstanbul inadı sürüyor: Erdoğan projenin temeli için tarih verdi

Kanal İstanbul Projesi için iktidarın ısrarı sürüyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'un temelinin haziran ayının son haftasında atılacağını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta bilim insanları olmak üzere pek çok kesimin karşı çıktığı Kanal İstanbul Projesi için "Haziran ayının son haftasında Kanal İstanbul'un temelini atıyoruz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Çamlıca Kulesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin konuştu.

"İnşallah Haziran ayının son haftasında Kanal İstanbul'un temelini atıyoruz" diyen Erdoğan, "Kanal İstanbul'un üzerinde 6 köprü göreceksiniz ve bunun çevresinde iki şehir inşa edeceğiz ve o malum tipler, 'Ya bunlar bunu nereden çıkardı' diyecekler. İstanbul'un kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu şehir geçmişte çok yıpratıldı" ifadelerini kullandı.

"Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır" iddiasında bulunan Erdoğan, "Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle İstanbul bir başka olacak" diye konuştu.