Kanada'da silahlı saldırı: 2 ölü, 13 yaralı

Kanada'da silahlı saldırı: 2 ölü, 13 yaralı

Kanada'da meydana gelen silahlı saldırıda saldırgan dahil 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Kanada'nın Toronto şehrinde bulunan Greektown bölgesinde silahlı saldırı düzenlendi. Polisin verdiği bilgiye göre saldırıda saldırgan dahil 2 kişi öldü, biri çocuk 13 kişi de açılan ateşte vuruldu. 

Basında çıkan haberlere göre olayda açılan ateşte biri çocuk 10'dan fazla kişi vuruldu. Yaralıların durumları henüz bilinmemekle beraber bazı yaralıların olay yerinde tedavi edildiği, bazılarınınsa yakındaki hastanelere kaldırıldığı açıklandı. Sosyal medyada saldırı sonrası olay yerinden görüntüler de paylaşıldı.

Toronto Polis Sözcüsü Mark Pugash yaptığı açıklamada, "Saldırının bir terör saldırısı olup olmadığını söylemek için erken" ifadelerini kullandı. Toronto Polis Şefi Mark Saunders ise yaptığı açıklamada, vurulan bir kadının öldüğünü ve yaralı küçük kızın durumunun ağır olduğunu söyledi.

EN AZ 20 EL ATEŞ EDİLDİ

Toronto Star'a konuşan görgü tanıkları ise siyah kıyafetler giymiş bir erkeğin silahla ateş açtığını söyledi. Bazı görgü tanıkları en az 20 el ateş edildiğini belirtti.

CBC News'a konuşan görgü tanığı Jody Steinhauer olay sırasında ailesiyle birlikte bir restoranda olduğunu ve 10-15 kez maytap sesine benzer bir ses duyduğunu söyledi. Görgü tanığı kendilerine restoranın arka tarafına koşmalarının söylendiğini belirterek "İnsanların ön tarafta çığlık attıklarını duyduk" dedi.

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Kanada basınında saldırganın polise ateş açtığı ve daha sonra kendisinin vurarak intihar ettiği de belirtildi.