Kanada’da binlerce kişi ırkçılık ve polis şiddetine karşı yürüdü

Kanada’da binlerce kişi ırkçılık ve polis şiddetine karşı yürüdü

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonrası protesto gösterileri devam ediyor. Koronavirüs uyarılarına rağmen Kanada'da binlerce gösterici ırkçılık ve polis şiddetine karşı sokaklara çıktı.

ABD’de George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ABD’nin birçok kentinde ve farklı ülkelerde başlayan ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor. Kanada’da binlerce kişi, ABD’de yaşanan ırkçılığı protesto etmek için şehir merkezlerine akın etti. 

Ülkenin dört bir yanında yapılan gösterilerde “Nefes alamıyorum”, “Yeter artık” sloganları atan halk barış, özgürlük ve eşitlik temalı dövizler taşıdı. Başkent Ottawa’da yapılan gösterilere ülkenin Başbakanı Justin Trudeau da katıldı. Trudeau, George Floyd anısına diz çöküp göstericilerin söylemlerine başını sallayarak eşlik etti. Göstericiler daha sonra sloganlar eşliğinde ABD büyükelçiliğine yürüdü.

Toronto şehrinde ise 2 farklı noktada gösteriler düzenlendi. Protestocular, ırkçılık ve şiddet konusunda toplum ve yetkililer arasında diyalog kurmayı umduklarını aktardı.