Kamyon su kanalına devrildi: 22 ölü

Kamyon su kanalına devrildi: 22 ölü

İçinde çok sayıda göçmenin bulunduğu kamyon su kanalına devrildi: 22 ölü, 13 yaralı

İzmir' de göçmenleri taşıyan kamyonun sulama kanalına devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 22 kişinin öldüğü ve 13 de yaralının bulunduğu bildirildi.

22 ÖLÜ, 13 YARALI

İzmir'de, sabah erken saatlerde, kasasında göçmenlerin bulunduğu kamyon, havalimanı yolu Menderes kavşağında sürücüsünün kontrolünden çıkarak, sulama kanalına devrildi. Kamyonun ters döndüğü kazada ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı. 

Kaza yerine çok sayıda ambulans, arama ve kurtarma ekibi sevk edildi.

'ŞOFÖR KAÇMAYA ÇALIŞTI'

Kazanın görgü tanığı Mehmet Eker, olay yerinden aracıyla geçerken yol kenarında yaralı birini gördüğünü söyledi. Eker şunları anlattı: “Ben sabah saatlerinde, Konak’a doğru gidiyordum. Köprü üzerinden geçerken, yol kenarında biri, aracımı durdurmak istedi ama ben durmadım önce. Sonra az ileride durdum. Camı açtım, ‘Kaza yaptım, yaralıyım. Beni Yeşilyurt’taki hastaneye götür’ dedi. Ben de o yöne değil Tepecik’teki hastaneye götüreyim, dedim. Kabul etmedi. Sonra ‘İleride polis var, istersen onlara söyleyelim, aracı çekerler, mağdur olmasın’ dedim. ‘Tek yaralı benim, beni ileride bir taksiye bindir’ dedi. Ben de Karabağlar’da taksiye bindirdim. Yaralı durumdaydı, kendisi aracın şoförüymüş. ‘Tekim‘ dediği için ben de kaza yerine bakmadım.” 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu 22 kişinin öldüğü kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Hastanede tedavisi süren yaralı sürücünün tedavisinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edileceği belirtildi.