Kamyon şoförüne 'kask takmadığı' için ceza yazıldı

Kamyon şoförüne 'kask takmadığı' için ceza yazıldı

Bir kamyon şoförüne ‘kask kullanma kuralını ihlal ettiği’ gerekçesiyle 108 lira para cezası verildi.

İzmir’de yaşayan Murat Denli’ye ait kamyona ‘kask kullanma kuralını ihlal ettiği’ gerekçesiyle 108 lira para cezası verildi. Aracı kullanan ve üvey ağabeyi Denli’nin üzerine kayıtlı olduğunu söyleyen Yılmaz Duman, “Aracın kamyon olduğunu söyledik. Bergama Trafik Denetleme Büro Amirliği’ni aradık. Onlar da olaya güldüler” dedi.

TUTANAKTA 'KAMYON' YAZMASINA RAĞMEN CEZA YAZILDI

Ceza tutanağında aracın kamyon olduğunun belirtilmesine rağmen, sürücüsüne kask takmadığı gerekçesiyle 108 lira idari para cezası uygulanırken, cezanın gerekçesi kısmında yer alan ‘Motosiklet, motorlu taşıt ve elektrikli bisikletlerde sürücünün koruma başlığını kullanmamasından’ ifadesi dikkat çekti.

'OLAYA GÜLDÜLER ANCAK ÇÖZÜM ÜRETEMEDİLER'

Yılmaz Duman ayrıca kamyonunun o gün ceza tutanağında yazdığı gibi Bergama Kültür Merkezi önünde olmadığını, bütün gün Selçuk ilçe merkezinde bulunduğunu belirtti. Kamyona kask takılmadığı için nasıl ceza kesilebildiğine anlam veremediğini ifade eden Duman, “Ceza gelince şok yaşadık. Hemen Bergama Trafik Denetleme Büro Amirliği’ni aradık. Onlar yaşanan olaya güldü ancak bir çözüm üretemediler. Cezaya itiraz edeceğiz” dedi. (DHA)

DAHA FAZLA