Kamuoyunda 'Yeliz' olarak bilinen AKP'li Çamlı'dan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek' açıklama: 'Boğaziçi, dinsiz gençler yetiştirmek için kuruldu'

Kamuoyunda 'Yeliz' olarak bilinen AKP'li Çamlı'dan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek' açıklama: 'Boğaziçi, dinsiz gençler yetiştirmek için kuruldu'

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Boğaziçi Üniversitesi'ne yönelik skandal ifadeler kullandı. Çamlı, Boğaziçi Üniversitesi'nin dinsiz gençler yetiştirmek için kurulduğunu iddia etti.

Kamuoyunun 'Yeliz' olarak tanıdığı AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Boğaziçi Üniversitesi'ne yönelik akıl almaz ifadeler kullandı. 

Çamlı, Boğaziçi Üniversitesi'nin 'dinsiz gençler yetiştirmek' için kurulduğunu iddia ederken, ''İstanbul İl Başkanı orada eyleme katıldı. Tıpkı Gezi olayındaki üç beş ağaçtan yola çıkılarak ülkeyi kaos ortamına sürüklemesi planlaması yapıldığı gibi Boğaziçi'ne de böyle bir kibrit çaktılar" dedi.

Çamlı şunları söyledi:

"Şimdi olduğu gibi 60 darbesinde de yalanlarla ortalığı kavurmuşlardı bunun üzerinden darbeye yürümüşlerdi. Şimdi de kasetle göreve gelen adam buradan bir şeyler bekliyor ama Boğaziçi Üniversitesi bizim yüz akımızdır. Boğaziçi Üniversitesi bizim yüz akımızdır.

Her ne kadar para babası Robert ve misyoner Hamlin tarafından kurulmuş olsa da... Bu milletin çocuklarını seküler yetiştirmek, dinsiz yetiştirmek için kurulmuş olsa da bu milletin damarlarındaki imanın tezahürü olarak süreç içerisinde orada gerçekten vatana millete hizmet eden gençler de çıktı."

ÇAMLI'YA HATIRLARIYORUZ

TCK Madde 216 - 1. fıkra: 

"Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."