Kamu spotunda başı açık kadını buzladılar

Kamu spotunda başı açık kadını buzladılar

İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalında yayımlanması zorunlu kamu spotundaki kadın oyuncular buzlanarak ekranlara getirildi.

İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalı olan Fatih Medreseleri televizyon kanalında (FM TV) yayınlanan kamu spotundaki başı açık kadın oyuncular buzlanarak görünmez hale getirildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çekilen kamu spotlarının televizyonlarda hiçbir kısaltmaya veya müdahaleye uğramadan yayımlanması gerekiyor.

KADININ YÜZÜNE TAHAMMÜL YOK

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, birçok gerici uygulama ile gündeme gelen İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalında kadın karşıtı uygulamalar bununla da sınırlı kalmadı. 24 saat kesintisiz yayın yapan FM TV’de kadınlar ekranlarda gösterilmiyor. Kamu spotu dışında kendi yapımlarında ya da dış yapımlarda da “kadın oyuncu olmaması” şartı getiren televizyon kanalında bugüne kadar hiç kadın yüzü görünmedi.

TOPLU TAŞIMA MI KOCAN MI?

Kadınlara sansür uygulayan televizyon kanalındaki programlar da gerici söylemlerle dikkati çekiyor. Whatsapp üzerinden vatandaşların sorularının yanıtlandığı bir programda da kadınların asla erkek sözünden çıkmaması gerektiğine ilişkin ifadelere yer verildi. Bir kadının, “Sohbete gitmek istiyorum ama kocam toplutaşıma aracına binmemi istemiyor. Ne yapmam gerekir” sorusunu ekranlara taşıyan kanalın sözde “bilirkişileri” bu soruya, “Kocanı dinleyeceksin. Toplu taşıma mı kocan mı? Her zaman kocanı dinle. Evinin etrafında sohbet bulacaksın. Aç FM TV’yi izle” şeklinde yanıt verdi.

DAHA FAZLA