Kamu istihdamında engellinin adı yok

Kamu istihdamında engellinin adı yok

Yanık’tan önergeye gelen uzun yanıtta mevzuat anlatılırken, yeni engelli alımına ise hiç değinilmedi.

İleri Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CHP’li Okan Gaytancıoğlu’nun engelli istihdamına yönelik sorularını yanıtsız bıraktı, mevzuatı anlattı. Gaytancıoğlu, “Türkiye’de vatandaşın canını yakan bir işsizlik var. Engelli vatandaşlarımız bu yakıcı işsizliği birkaç kat daha fazla hissediyor ancak engellilerin haklarını koruması gereken Bakanlık hiçbir şey yokmuş gibi hareket ediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle engellilerin kamuda istihdamına yönelik bir soru önergesi verdi.

ENGELLİNİN ADI YOK

Yanık’tan önergeye gelen uzun yanıtta mevzuat anlatılırken, yeni engelli alımına ise hiç değinilmedi.

‘ÇEVİR KAZI YANMASIN’

Yanık’ın yanıtını değerlendiren Gaytancıoğlu, “Şimdi bunun bir örneğini de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı vermiş. Biz mevzuatı biliyoruz. Siz yeni engelli alımı için bir şey yapacak mısınız? Bunu söyleyin. Bakanlar ‘çevir kazı yanmasın’ türküsü tutturmuş gidiyorlar” dedi.

‘BAKANLIK HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ HAREKET EDİYOR’

Bir buçuk sayfa cevap yazıp hiçbir soruya cevap vermemekle gerçeklerden kaçılamayacağını söyleyen Gaytancıoğlu “Türkiye’de vatandaşın canını yakan bir işsizlik var. Engelli vatandaşlarımız bu yakıcı işsizliği birkaç kat daha fazla hissediyor ancak engellilerin haklarını koruması gereken Bakanlık hiçbir şey yokmuş gibi hareket ediyor”  diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Haziran ayının sonunda Türkiye’nin her yerinden gelen engelli yurttaşlarımız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önünde 10 bin engelli atanması ve hak ettiklerini almak için eylemde bulundular. Onların taleplerini bir soru önergesiyle Bakan’a yöneltmiştik. Gelen cevap dağlara taşlara değinmiş ama sorulara ve engellilerin sorunlarına değinmemiş.

Keşke engellilerimiz için müjdeli haberler verebilsek, bunları paylaşsak. Ama Engellilere sahip çıkması, onların hakkını koruması gereken Bakanlık sağır sultanı oynuyor. O zaman biz yine soruyoruz: Türkiye’de çalışabilir durumda kaç engelimiz vardır? Bunların kaçı çalışmaktadır? Bu yıl içinde kamuya yeniden bir engelli ataması yapmayı düşünüyor musunuz?”