'Kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılanan Mısra Öz'ün duruşması ertelendi

'Kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılanan Mısra Öz'ün duruşması ertelendi

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz'ün 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada hakim erteleme kararı verdi.

İleri Haber

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz'e Twitter'da mahkeme heyetini eleştiren paylaşımları gerekçe gösterilerek açılan "kamu görevlisine hakaret" davasının ilk duruşması bugün görüldü. Davada hakim, savcının Çorlu tren katliamı davasının duruşma tutanaklarını talep etmesi sebebiyle davayı 21 Şubat 2021 tarihine erteledi.

Çorlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın öncesinde BirGün'den Meral Danyıldız'a konuşan Öz, şunları söylemişti:

"Bana davayı açan heyet aynı zamanda Çorlu’daki gerçek sorumluları mahkeme önüne getirmesi gereken heyet. 802 gün oldu, ben oğlumdan ayrıyım. 25 kişiden ayrıyız biz. 802 günde 5 duruşma geçirdik. 5 duruşmada da ne tutuklu yargılanan oldu ne de ciddi yürütülen bir soruşturma oldu. Biz gerçek sorumluları karşımızda görene kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Gerçek sorumluların sanık olarak yargılanması gerekirken, benim sanık sıfatıyla o mahkeme heyetinin karşısına çıkıyor olmam; benim adıma değil adalet adına utanç verici.”