Kamu bankalarında büyük revizyon!

Kamu bankalarında büyük revizyon!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın gece yarısı yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla görevden alınarak yerine Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu’nun atanmasının ardından kamu bankalarının yönetimlerinde de değişikliğe gidildi.

İleri Haber

Üç kamu bankasının yönetimlerinde değişikliklere gidildi. Vakıfbank’ta Abdülkadir Aksu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi sonlandırılırken yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saydam oldu. Halkbank’ta da Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkin’in görevine son verildi. Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği  Hüseyin Aydın’ın da görevi sonlandırıldı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın gece yarısı yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla görevden alınarak yerine Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu’nun atanmasının ardından kamu bankalarının yönetimlerinde de değişikliğe gidildi. EkoTürk TV Haber Koordinatörü, gazeteci Ali Çağatay sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kamu bankaları Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank’taki görev değişikliklerini açıkladı.

Çağatay’ın paylaşımları şöyle:

Kamu Bankalarında büyük revizyon(1) Vakıfbank: Abdulkadir Aksu’nun yönetim kurulu başkanlığı sonlandırıldı. Yeni YKB Mustafa Saydam oldu. Hamza Yerlikaya’nın yönetim kurulu üyeliği sonlandırıldı. Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih’in göreve devamı kararlaştırıldı.

Kamu Bankalarında büyük revizyon(2) Halkbank: Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Kerem Alkin’in üyeliği sonlandırıldı. Genel Müdür Osman Arslan yerinde kaldı.

Kamu Bankalarında büyük revizyon(3) Ziraat Bankası: Genel Müdür Hüseyin Aydın görevden alındı. Genel Müdürlük görevine Alparslan Çakar; yönetim kurulu başkanlığına da Burhanettin Tanyeri getirildi.

SAHTE DİPLOMALI GİTTİ

Çağatay’ın paylaşımlarında ilk dikkat çeken isim, görevden alınan Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Yerlikaya oldu. Bu göreve atanması tepki toplayan Yerlikaya’nın sahte diploma ile üniversiteye girdiği ortaya çıkmıştı. Yerlikaya ile ilgili bu konuda verilmiş bir yargı kararı var.

BARIŞMAK İÇİN ATANMIŞTI, O DA GİTTİ

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı sonlandırılan Abdülkadir Aksu da, daha önce İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. AKP’nin ‘küskünleri’nden olan Aksu, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu 2019’da Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilerek, ‘barış’ sağlanmıştı.

BERAT ALBAYRAK HAYRANIYDI…

Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkin’in de görevine son verildi.  Varlık Fonu’nun eski Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkin’in, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a attığı mailler ortaya çıkmıştı. Alkin maillerde Albayrak’a övgüler düzerken, yaranmaya çalıştığı da görülüyordu.

Maillerdeki ifadelerden bazıları şöyle:

“Sayın Vekilim,

Yarın Yeni Şafak'ta yayınlanacak yazım için görüşünüzü almak isterim. Liste çok dikkatli olmuş. Saygılarımla.”

“Değerli Bakanım tebrikler;

Bugünkü NTV yayını çok başarılıydı. Yayında, doğal gaz fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili açıklamalarınız zamanlaması açısından iyi oldu… Bir ara yüz yüze gelme fırsatımız olur ise, bazı iç siyasi dengelere yönelik değerlendirmelerimi paylaşmak isterim. Çünkü ekonomi yönetiminde, mazide kalmış gibi gözüken isimler anlaşılıyor ki, hala hayli aktif…”

“Değerli Bakanım;

Hayat kurgum, gönül bağım olan insanlara karşı aidiyet hissetmek üzerine kuruludur. Bu durum Sayın Cumhurbaşkanımız için de sizin için de geçerli. Bu nedenle belli aralıklarla attığım mesajlar ve mailler ile rahatsızlık vermediğimi umut ediyorum…”

10 YILDIR GÖREVDEYDİ

2011 yılında Ziraat Bankası’nda Genel Müdürlük görevine getirilen Hüseyin Aydın da 10 yıl sonra görevden alındı. Aynı zamanda Bankalar Birliği Başkanı olan Aydın’ın bu görevi de sona ermiş oldu. Aydın’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilk dönemlerinde Berat Albayrak’ı yönlendirdiği iddia ediliyordu. Hatta, Bakan Albayrak'ın finans konusunda açıkladığı ve ortaya koyduğu bütün projelerin Hüseyin Aydın tarafından hazırlandığı öne sürülüyordu.

DAHA FAZLA