Kampüse alınmayan Boğaziçi akademisyenlerinden suç duyurusu

Kampüse alınmayan Boğaziçi akademisyenlerinden suç duyurusu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “sağlık ve güvenlik riskleri” gerekçe gösterilerek kampüslere giriş ve çıkışların 5 Temmuz 2021 Pazartesi gününe kadar kısıtlanmasına tepki göstermek için kampüse giden ve özel güvenlik görevlileri tarafından kampüse alınmayan akademisyenler, bugün suç duyurusunda bulundu.

3 Temmuz Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi atanmış yönetiminin “sağlık ve güvenlik riskleri”ni neden göstererek kampüslere giriş ve çıkışların 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü sabahına kadar kısıtlandığını açıklamasının ardından, aynı gün ofislerinde çalışmak için kampüse giden ve özel güvenlik görevlileri tarafından kampüse alınmayan akademisyenler, bugün haklarının gasp edildiğini, TCK’nın 117., 154., 112. ve 119. maddelerinin ihlal edildiğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine giriş 3-5 Temmuz tarihleri arasında kısıtlanmış, konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın gerekçesinin "güvenlik ve sağlık riskleri" olduğu kaydedilmişti. Söz konusu karar, tepki çekmişti.

3 Temmuz Cumartesi, kampüste çadır nöbeti gerçekleştiren öğrenciler açıklama yapmak için Güney Kampüs kapısına yürümüş, burada özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek kampüs dışına atılmışlardı.