Kalın'dan TÜGVA savunması: 'Arkadaşlarımız kanunlara, kurallara bağlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar'

Kalın'dan TÜGVA savunması: 'Arkadaşlarımız kanunlara, kurallara bağlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar'

TÜGVA'ya ilişin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Arkadaşlarımız son derece şeffaf, kanunlara, kurallara bağlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar, gençliğimize çok güzel hizmetler sunuyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diplomasi Akademisi programı kapsamında Avrupa ülkelerinden gelen genç akademisyenlerle bir araya geldi.

Kalın, burada yaptığı konuşmada, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu ve başta ordu, emniyet, yargı olmak üzere diğer kamu kurumlarına birçok kişinin yerleştirilmesinin ve bu kişilerle ilgili sicil listeleri tutulmasına ilişkin ortaya çıkan ‘paralel yapılanma’ belgeleriyle gündeme gelen TÜGVA'yı savundu.

TÜGVA'nın şeffaf ve kanunlara uygun çalışmalar yürüttüğünü iddia eden İbrahim Kalın şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız son derece şeffaf, kanunlara, kurallara bağlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar, gençliğimize çok güzel hizmetler sunuyorlar. Bunlardan rahatsız olanlar gitsinler kendi meseleleriyle uğraşsınlar. Arkadaşlarımızın yaptığı güzel çalışmaların farkındayız, devamını diliyoruz."