Kalın'dan 'Afrin' açıklaması: Tablo, Rusya ile yapılan görüşmede netleşecek

Kalın'dan 'Afrin' açıklaması: Tablo, Rusya ile yapılan görüşmede netleşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin'e yönelik olası bir operasyona ilişkin açıklamasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müşteşarı Hakan Fidan'ın Rusya ziyaretine değinerek, "Kendilerinin bugün yapacağı görüşmeler neticesinde tabloyu net bir şekilde göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin İstanbul'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

'BU AFRİN DE OLUR, MÜNBİÇ DE...'

Olası bir Afrin operasyonuna ilişkin konuşan Kalın, "Türkiye, ulusal güvenliğine tehdit teşkil edecek her tür gelişmeye karşı, her tür tedbiri almıştır. Bundan sonra da almaya devam edecektir. Bu Afrin de olur, bu Cerablus da olur, bu Münbiç de olur, başka yerler de olur, Irak sahası da olur. Bu tehdit ister PKK'dan gelsin, ister PYD/YPG'den, ister DEAŞ'tan, ister başka örgütlerden gelsin, bunlara karşı her tür tedbiri, bugüne kadar aldığı gibi, bundan sonra da kimseden icazet almadan, yerini, zamanını ve şeklini kendisi belirlemek suretiyle bu tedbirleri almaya devam edecektir" diye konuştu.

'GÖRÜŞMELER NETİCESİNDE TABLOYU NET ŞEKİLDE GÖRECEĞİZ'

Bugün Moskova'ya giden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ziyaretine ilişkin konuşan Kalın, "Afrin tarafından Türkiye'ye dönük tacizler var. Türkiye'nin sınır güvenliğini ileri bir noktada sağlamak adına Afrin'le ilgili gerekli adımlar atılacaktır. Kendilerinin bugün yapacağı görüşmeler neticesinde tabloyu net bir şekilde göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

'SURİYE KÜRTLERİNE KARŞI BİR HAREKET DEĞİL'

Kalın açıklamasında ayrıca, "Afrin, Mümbiç, Cerablus veya başka noktalarda Türkiye'nin atacağı kendi ulusal güvenliğini korumaya dönük adımların asla ve asla Suriye Kürtlerine karşı bir hareket olmadığının altını bir defa daha çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.