Kalın: YPG birtakım dersler çıkarmalı

Kalın: YPG birtakım dersler çıkarmalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "İstedikleri kadar güç kaydırmaya çalışsınlar. YPG’nin de bir takım dersler çıkartması gerekir."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 47’inci gününe giren Afrin operasyonuna ilişkin konuşan Kalın, sahada ÖSO’yla koordinasyon için MİT’in yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Kalın, Doğu Guta için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yle bir görüşme yapacağını da duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

AFRİN OPERASYONU: ‘YPG DERSLER ÇIKARMALI’

“Münbiç’ten bir grup YPG’linin Afrin’e kaydırılmasıyla ilgili uyarılarımızı yaptık. Mutlaka devreye girmesi beklenir müttefiklerimizden. Biz sahada gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. İstedikleri kadar güç kaydırmaya çalışsınlar. Kararlılığımız tamdır. Buradan YPG/PYD terör örgütünün de bir takım dersler çıkartması gerekir.”

DOĞU GUTA: ‘ERDOĞAN, RUHANİ İLE GÖRÜŞECEK’

“Doğu Guta’da yaşanan hadiseler. Bugün öğleden sonra sayın Ruhani ile bir görüşmesi olacak Cumhurbaşkanımızın.”

SALİH MÜSLİM’İN İADESİ

(Salih Müslim’in Almanya’dan iadesi talebi) “Salih Müslim ve diğer kişilerle ilgili bizim uluslararası anlaşmalar çerçevesinde talep hakkımız vardır. Bu kişileri Türkiye’nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı bu kişileri iade etmek için yeterli hukuki gerekçe ve zemin bulunmaktadır. Bizim beklentimiz önce Çekya’dan iadesiydi, şimdi Almanya’da bu süreç yürütülüyor. Nereye giderse gitsin, hukuki süreçleri izlemeye devam edeceğiz. Interpol ile ilgili olarak, yakın mesai içinde arkadaşlarımız. Beklentimiz ivedilikle suçluların iade edilmesi.”

PUTİN TALİMAT VERECEK

“Doğu Guta’da temel problemler, orada belli terör unsurları var Nusra gibi. Bu terör gruplarının bu bölgeden çıkartılması için devam eden çalışma var. Rejim bunu bahane göstererek saldırmaya devam etti. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Putin ile konuştu. Ateşkes süresinin uzatılması konusuyla ilgili detaylı görüşme yaptı. Sayın Putin de bu konuyla ilgili insani yardımlar konusunda gerekli talimatları vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde biz bunun somut neticelerini göreceğimizi umut ediyoruz.”

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI: ‘ŞU ANDA GÜNDEMİMİZDE YOK’

“Şu anda gündemimizde erken seçim yok. Bununla ilgili farklı bir durum söz konusu değil. Bir erken seçim olacak söylentileri üzerinden, Zeytin Dalı Harekatı devam ederken böyle bir zihin bulandırıcı bu tür spekülasyonlara itibar etmemek gerekir. Bunu böyle her gün kurcalayıp erken seçim yaptırmaya çalışmak makul gelmiyor.”

HÜKÜMET ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNDE ISRARLI

“Bu fabrikalar iyi işletilmediği için, zarar ettiği için özelleştiriliyor. Orada çalışan işçilerimize de opsiyon verildi. Çalışan işçilerimiz açısından da mağduriyet söz konusu değil. Özelleştirilmesi gıda üretimi ile ilgili mevzuatın dışına çıkılacağı anlamına asla gelmez.”