Kalın: Şirketlerimiz Libya'nın yeniden inşa sürecine hazır

Kalın: Şirketlerimiz Libya'nın yeniden inşa sürecine hazır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada Libya'da askeri değil siyasi bir çözüm gerektiğini söylerken, ülkenin yeniden inşası sürecinde Türkiye şirketlerinin göreve hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Reuters'ın sorularını yanıtladı. Buna göre Rusya ile Libya'da 'güvenilir ve sürdürülebilir' bir ateşkes üzerinde çalışmak için anlaşıldığını bildiren Kalın, ülkede siyasi bir çözüme olan ihtiyacı belirtti. Bununla birlikte ülkeler arasında yeni bir ateşkes üzerinde anlaşmaya varıldığını kaydeden Kalın, "Bu (anlaşma) BM çerçevesinde ve mevcut 10 ülke ve üç uluslararası kuruluş tarafından kabul edilen Berlin Konferans ilkeleri çerçevesinde olacak" dedi.

'LİBYA'NIN YENİDEN İNŞASINA ŞİRKETLERİMİZ HAZIR'

Reuters'a Libya'da altyapı, enerji ve turizm gibi sektörlerde Türkiye kökenli sermayenin payının büyük olduğunu belirten Kalın, Libya hükümetinin talebini şu sözlerle açıkladı:

“Şimdi ise bu işlerin çoğu ya kapatıldı ya da savaş yüzünden bırakılmak zorunda kaldı. Şimdi Libya’daki hükümet ve özel sektör Türk şirketlerinin geri dönmesini, işlerini tamamlamasını ve yeni işler yapmasını; çatışma devam ederken mümkün olduğunca Libya’yı yeniden inşa etmeye başlamasını istiyor. Bu anlaşmazlığın bitmesini istiyoruz ki Libya'nın yeniden inşa sürecine de başlanabilsin. Şirketlerimiz hazır."