Kalın: Rusya'nın yapmak istediği referandumu tanımıyoruz

Kalın: Rusya'nın yapmak istediği referandumu tanımıyoruz

İbrahim Kalın, Rusya’nın kısmi seferberlik ve referandum kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kalın, Rusya’nın kısmî seferberlik kararına ilişkin kendisine yöneltilen soruya, “Rusya’nın yapmak istediği referandumu tanımıyoruz” şeklinde cevap verdi.

İbrahim Kalın, NTV’de Ahmed Arpat’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kalın’ın Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler, Putin'in kısmi seferberlik ilanı ve Türkiye-Suriye ilişkilerine ilişkin sorulara verdiği cevaplar dikkat çekti.

‘BU SAVAŞTA UKRAYNA’NIN YANINDAYIZ’

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Ukrayna-Rusya savaşı ve Putin’in kısmi seferberlik kararına ilişkin şu şekilde konuştu:

“Daha önce Kırım konusunda tavrımız neyse Donetsk ve Luhansk'taki tavrımız da aynı" diyen Kalın, "Rusya'nın yapmak istediği referandumu tanımıyoruz. Rusya, pazarlık yapmak, taşları yeniden dizmek istiyor. Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyoruz. Bu savaşta Ukrayna'nın yanındayız. Savaşın sona ermesi için çaba gösteren tek ülke Türkiye. Savaş başladığında da bizim öngörümüz savaşın uzun süreceği yönündeydi. Şu andaki görüntü de savaşın uzayacağı yönünde.”

‘İSTİHBARAT TEMAS KURUYOR’

Türkiye-Suriye ilişkilerine dair de konuşan Kalın, “Suriye ile siyasi temas konusunda şu anda bir plan yok. İstihbarat temas kuruyor. Suriye konusunda Türkiye'nin tutumu belli. Astana süreci devam ediyor. Anayasa çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.