Kale Kayış patronu, oğlu ve korumalarıyla birlikte direnişteki işçiler ve ailelerini darp etti!

Kale Kayış patronu, oğlu ve korumalarıyla birlikte direnişteki işçiler ve ailelerini darp etti!

Kale Kayış patronu Dağlı, oğlu ve korumalarıyla birlikte işçileri darp etti. Olay yerinde bulunan polisler ise saldırıyı izlemekle yetindi.

İstanbul’un Silivri ilçesi mevkiinde bulunan Kale Kayış fabrikasında, kötü çalışma koşulları ve iş güvenliği yoksunluğu sebebiyle Petrol İş Sendikası öncülüğünde direnişini sürdüren Kale Kayış işçileri ve eşleri, patron Faruk Dağlı, Dağlı’nın oğlu ve korumaları tarafından darp edildi.

Fabrikanın verdiği iftar yemeğine katılan işçiler ve aileleri, iftarın ardından patron Dağlı’yla görüşmek istedi.  İki işçi, eşleri ve işçilerden birinin altı aylık bebeği bir odada Dağlı’yla görüştüğü esnada patron, patronun oğlu ve korumalar, işçiler ve eşlerini darp etti. Dağlı, uzun süre hakaretlerini sürdürdü.

Olay sırasında orada bulunan ve ailelerin yardım istediği sivil polisler ise darp olayını izlemekle yetindi. Bir sivil polis, duruma tepki gösteren bir işçi eşinin üzerine yürüdü.

‘BÜTÜN SERVETİMİ SİZİ MAHVETMEK İÇİN HARCAYACAĞIM’

Olay sonrası Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçiler, darp raporu aldı. Patron Faruk Dağlı'nın "Bütün servetimi sizi mahvetmek için harcayacağım" diyerek işçileri ve ailelerini tehdit ettiği öğrenildi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Konu ile ilgili olarak bugün 17.00'da Silivri Sahil'de basın açıklaması yapılacak.