Kaldıraç okuru, polisler tarafından tehdit edildi: 'Nereye gidersen git attığın her adımdan haberimiz olacak'

Kaldıraç okuru, polisler tarafından tehdit edildi: 'Nereye gidersen git attığın her adımdan haberimiz olacak'

Emniyet Müdürlüğü tarafından tehdit edilen Kaldıraç okuru Elif Ceylan ve ailesine ilişkin İHD'de açıklama yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden aranıp tehdit edilen Kaldıraç Dergisi okuru Elif Ceylan ve ailesine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi. 

Düzenlenen toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP); Devrimci Parti, Karala, İHD Ankara Şube yöneticileri, Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev Güç) ve Devrimci Gençlik Birliği (DGB) katıldı.

Basın toplantısında konuşan Kaldıraç okuru Doğa Ünlü, Ceylan’ın geçen hafta Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden olduğunu söyleyen biri tarafından arandığını belirterek, “Emniyet müdürlüğüne çağırarak konuşmak istedikleri şeyler olduğunu belirttiler. Okurumuzun yanıtı olumsuz olunca bu sefer ailesini arayarak çocuklarının tehlikede olduğunu, çocuklarının ‘iyiliğini’ istediklerini söyleyerek aileyi terörle mücadele şubesine çağırdılar” ifadelerini kullandı.

‘HER ADIMINDAN HABERİMİZ OLACAK’ 

Ünlü, ailesiyle birlikte Ankara Emniyeti’ne giden Ceylan’a polisler tarafından “Yukarda mı olmak istersin aşağıdaki nezaretlerde mi? Nereye gidersen git attığın her adımdan haberimiz olacak. Her hafta buraya çay içmeye gel, biz sana mezun olunca iş buluruz, burs bağlarız. Seni evinden alır evine bırakırız” denilerek taciz ve tehtid edildiklerini söyledi.. 

BASKILARA SON VERİN 

Yaşanan olayın ne ilk ne de son olacağını belirten Ünlü, ”Cevabımızı tarihimiz veriyor. Baskılarınız, tacizleriniz, tehditleriniz boşadır. Kendi korkularınızı bizlere bulaştırmaya çalışmaktan vazgeçin. Bu sömürü düzeni var oldukça biz devrimciler insanca ve onurlu bir yaşam devrimi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ceylan'ın başına gelecek her şeyden Ankara Emniyeti başta olmak üzere valilik ve devletin sorumlu olduğunu vurgulayan Ünlü, Ceylan’a yönelik baskı ve tehditlere son verilmesini istedi.

'İNSAN KAÇIRMAK, AJANLAŞTIRMAK İNSANLIK SUÇUDUR'

İHD’ye son bir haftadır Gökhan Güneş ve Elif gibi birçok başvurunun geldiğini ifade eden İHD Ankara Şube yönetimi üyesi Sevil Turgut, “İnsan kaçırmak, ajanlaştırmak insanlık suçudur. Her yerde kamera olmasına rağmen kendilerine ‘görünmez’ diyenler, görünür durumda. İçişleri Bakanlığı konuya dair asla sesini çıkarmıyor. Biz bu uygulamaların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 

DAHA FAZLA