Kalamış Yat ihalesi Erdoğan tarafından onaylandı: Kalamış Yat Limanı artık resmen Koç’un

Kalamış Yat ihalesi Erdoğan tarafından onaylandı: Kalamış Yat Limanı artık resmen Koç’un

Özelleştirme kararı kamuoyu tarafından yoğun tepkiyle karşılanan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'a verildi. Karar AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesi sonucu Resmî Gazete’de yayımlandı. Yat limanı 4771 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’yla Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art’a verildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi’ne ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın; 2 milyon 531 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.’ye İhale Şartnamesi çerçevesinde 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesine,

Şirketin sözleşmeyi imzalamakta imtina etmesi ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminatının idare lehine irat edilmesine ve ihalenin iptaline dair kararın onaylanmasına karar verilmiştir."

NE OLMUŞTU

Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu alınmadan ihaleye açılmasıyla gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Liman’ı yurttaşların tepkilerine rağmen ihaleyle Koç Holding’e verilmişti. Yurttaşlar bu ihaleye ile birlikte Kalamış Parkı'nın ranta açılacağını ve parkın kamunun elinden alınacağını belirtmişti. Parkın ihaleye açılmasına Kadıköy Belediyesi de tepki göstermişti.