Kahramanmaraş'a sürülen hakim hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'a sürülen hakim hayatını kaybetti

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde hâkim iken Kahramanmaraş'a sürülen ve burada geçirdiği bir kaza nedeniyle zorunlu olarak emekliye ayrılan hâkim Nilüfer Güvemli hayatını kaybetti.

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde hâkim iken Kahramanmaraş Adliyesi’ne sürgün edilen ve burada yaşadığı talihsiz bir kaza nedeniyle zorunlu olarak emekliye ayrılan hâkim Nilüfer Güvemli hayatını kaybetti.

36 yıllık emekli hâkim Nilüfer Güvemli, şeker hastalığı nedeniyle kaldırıldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Kendisini hukukun üstünlüğüne adayan Nilüfer Güvemli, 2017 yılındaki HSK kararnamesiyle İstanbul Anadolu Adliyesi’nde hâkim iken Kahramanmaraş Adliyesi’ne sürgün edilmişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Nilüfer Güvemli Kahramanmaraş Adliyesi’ne sürgün edildikten sonra talihsiz bir kaza geçirdi. Geçirdiği kaza sonrası ayağı kırılan Güvemli, bu haliyle bile duruşmalara gidiyor, yargılamalara devam ediyordu. Şeker hastalığı nedeniyle yaralarının iyileşme süreci geciken Güvemli, birden fazla kez ameliyat olmuştu ancak bir türlü eski sağlığına kavuşamamıştı. Güvemli, tam teşekkülü bir devlet hastanesinden rahatsızlığını gösteren rapor alarak HSK’ye sundu. Ancak HSK, söz konusu raporun “hakem hastaneden” alınması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Hakem hastaneden alınan raporda da Güvemli’nin rahatsızlığıyla ilgili teşhis yapıldı. Ancak bu duruma oldukça üzülen Güvemli, istemeyerek de olsa emekliye ayrılmak zorunda kaldı.

AVUKATLIK RUHSATI ALDI

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan 36 yıllık hâkim emekliye ayrılarak tekrar İstanbul’a yerleşti. Ceza hâkimi olan Nilüfer Güvemli, avukatlık ruhsatını alarak ceza avukatı olmayı planlıyordu. Ancak rahatsızlığı ona engel oldu ve şeker hastalığı nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan Nilüfer Güvemli’nin cenazesi Maltepe Doğuşkent Yusuf Ziya Üçüncü Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

DAHA FAZLA