Kahraman’dan erken seçim çıkışı: Zorlamanın gereği yok

Kahraman’dan erken seçim çıkışı: Zorlamanın gereği yok

TBMM Başkanı Kahraman erken yerel seçim tartışmalarına ilişkin, “Zorlamanın gereği yok, Mart’a ne kaldı?” ifadelerini kullandı.

İsmail Kahraman İstanbul’da veda ziyaretlerine bulundu. İstanbul Valiliği’ni ziyaret eden Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı, ziyaret eden Kahraman, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

‘YAPILAMAZ’

Hürriyet’in aktardığı habere göre Kahraman, yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağını ilişkin soru üzerine şu yanıtı verdi: “Yapılmaz çünkü Anayasa’ya uygun değil. Seçimlerin yapılacağı tarih hakkında Anayasa’da hüküm var. Genel seçimlerde yoktu ama mahalli seçimlerde var.”

‘MART’A NE KALDI, ZORLAMNIN GEREĞİ YOK’

“Zaten geldi. Marta ne kaldı? 3 ayı adayların belirlenmesi olarak düşünün. 6 aylık bir zaman kaldı” diyen Kahraman şöyle devam etti: “Ben zannetmiyorum. Ama onun ayrı bir formülü bulunur mu bilmiyorum. Fakat zorlamanın bir gereği yok. Ben her seçimin zamanında yapılması gerektiğine inanırım. Ama bu erken genel seçimin doğru yapılan bir hareket olduğuna inanıyorum. Sonucu da fevkalade oldu.”