Kaftancıoğlu'dan Soylu'ya 'terör örgütlerinin soytarısı' yanıtı: 'Bana saldırma konusunda da bakan reisine kafa tutuyor'

Kaftancıoğlu'dan Soylu'ya 'terör örgütlerinin soytarısı' yanıtı: 'Bana saldırma konusunda da bakan reisine kafa tutuyor'

Cumhurbaşkanı’nın ardından İçişleri Bakanı ’da sosyal medya hesabından, Boğaziçi Üniversitesi öğrenci eylemine katılan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında suçlayıcı açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi Twitter hesabından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında suçlayıcı açıklamalarda bulundu.

Soylu yaptığı paylaşımda, "Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır. CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır.

DHKP-C ve PKK/KCK propagandası yapmaktan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2019/171 esas no’lu dosya kapsamında 1 yıl 8 ay ceza almıştır’’ dedi.

Soylu paylaşımın devamında, ‘’MLKP’nin sözde kurucu liderlerinden Hasan Ocak, PKK’nın kurucularından Sakine Cansız, DHKP-C’li Ebru Timtik... Sözde liderleştirdiği teröristlerden sadece bir kaçıdır" şeklinde konuştu.

KAFTANCIOĞLU'NDAN JET YANIT

Canan Kaftancıoğlu'ndan Soylu'ya yanıt gecikmedi. Resmi Twitter hesabından yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı, Boğaziçi'li öğrencilerin Mahzuni Şerif'in "Yuh yuh" isimli türküsünü seslendirdikleri videoyu paylaşarak, "Hahaha AKP içinde kavga büyük diyorlardı da ilgilenmiyordum.  Görünen o ki, bana saldırma konusunda da bakan reisine kafa tutuyor, 'aşağılık saldırıları senden daha iyi yapabilirim' diyerek kendince el yükseltiyor. Durun kavga etmeyin. Ben de türkü dinlerim ve çok severim bu arada" cevabını verdi.