Kafasına darbe alarak ölen kadının şüphelisi ‘delil yetersizliği’nden beraat etti

Kafasına darbe alarak ölen kadının şüphelisi ‘delil yetersizliği’nden beraat etti

Anastasiya Yazerskaya’yı katletmekten yargılanan Ahmet Oğuz Özgür, Yazerskay’nın kafasına vurulduğu savcılık tarafından verilen mütalaada yer almasına rağmen ‘delil yetersizliği’ gerekçe gösterilerek beraat etti.

Antalya’da 8 Mart 2020’de kaybolduktan iki hafta sonra Isparta yolu üzerinde Ahmet Oğuz Özgür (54) tarafından katledilmiş ve gömülmüş halde bulunan Anastasiya Yazerskaya (23) davası görüldü. Anastasiya’yı katletmekten Mart 2020’de tutuklanan Özgür, 17 Eylül’de görülen karar duruşmasında kendisinin gömdüğünü itiraf etmesine rağmen ‘delil yetersizliği’ gerekçe gösterilerek beraat kararı ile tahliye edildi.

Antalya 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6’ncı duruşmaya sanık Ahmet Oğuz Özgür, tutuklu bulunduğu Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada söz alan sanık, Anastasiya’yı katletmediğini iddia etti.

Mütalaasını veren iddia makamı, sanığın ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırmasını istedi. Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Oğuz Özgür’ün ‘delil yetersizliği’ nedeniyle beraatına ve tutuklu bulunduğu cezaevinde tahliye edilmesine karar verdi.

‘KAFASINA DARBE ALDIĞI MÜTALAADA VAR’

Verilen kararı hatalı bulduklarını Jinnews’e anlatan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Avukatı Yağmur Burçin Sayın, savcılık tarafından verilen mütalaada Anastasiya’nın kafasından vurulduğu ibaresinin yer aldığını hatırlattı. Sayın, “Sanık sabah Anastasiya’nın burnunda kan olduğunu söylerken, bu olayın doğal ölümle gerçekleşmediği ortadadır. Gelinen aşamalarda sanık lehe ve aleyhe olan tüm delilleri gizlemiş hatta karartmıştır. Delilleri yok ettiğini tüm ifadelerinde de ikrar etmiştir. Mahkeme yargılamayı devam ettirmeliydi. Bu haliyle sanığa verilen beraat kararı hatılıdır” dedi.

Sayın, beraat kararına itiraz edeceklerini de söyledi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da yaşayan dansçı Belaruslu Anastasia Yazerskaya 8 Mart 2020 gecesi kayboldu. Yazerskaya'dan haber alamayan arkadaşının polise kayıp ihbarında bulunması üzerine, Yazerskaya’nın saat 22.15 sıralarında, evinin yakınında Ahmet Oğuz Özgür'ün kullandığı otomobile bindiği tespit edilmişti.

Özgür, 23 yaşındaki Yazerskaya'yı uyandığında yanında ölü bulduğunu iddia etmiş daha sonra cesedini Isparta yoluna gömdüğünü itiraf etmişti.

DAHA FAZLA