Kadri Gürsel’in oğlundan annesine: Duruşmaya gelmeyeceğim, evde ikinizin de gelmesini bekleyeceğim

Kadri Gürsel’in oğlundan annesine: Duruşmaya gelmeyeceğim, evde ikinizin de gelmesini bekleyeceğim

Kadri Gürsel’in eşi Nazire Kalkan Gürsel çocukları Erdem Gürsel’in kendisine "Evde olacağım ve ikinizin birlikte gelmenizi bekleyeceğim" dediğini söyledi.

Tutuklu bulunan Cumhuriyetçilerin yargılandığı davanın bugün 5. gün oturumu gerçekleştiriliyor. Davada bugün ara karar verilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel’in eşi Nazire Kalkan Gürsel Twitter hesabından “Erdem yarın duruşmada yok. Malum karar günü. Bugün bana "Evde olacağım ve ikinizin birlikte gelmenizi bekleyeceğim" dedi. Nutkum tutuldu” diye yazdı.

Erdem Ongun Gürsel babası için bir mektup kaleme almış ve "Özgür olmanı dört gözle bekliyorum" demişti.

İşte oğlunun Kadri Gürsel'e yazdığı mektup: 

"Canım babacığım,

Seni bu süreçte çok özledim. Sen tutuklanıncaya kadar Silivri diye bir yer tanımıyordum. Ancak şu anda hayatımın büyük bir kısmı Silivri’de. 9 aydır ne yapıp ne edeceğimi çok bilemesem de seni çok özledim. Koskoca bir ülke senin çıkmanı bekliyor. Her ne kadar bazıları buna engel olmak istese de. Ama önemli olan bizim, ailemizin seni beklemesi. Her ne kadar senin Silivri’de tutsak kalmana karşı olsam da bu arada bu nedenle birçok yer gezdim ve öğrendim. Bu süreçte seni sadece dört kere görebildim. Ben tabii ki bu konuda isyankârım! Hayatımın en kötü dokuz ayında, bazı kişiler hariç, çevremizdekiler hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Duruşma gününde senin özgür olmanı herkes dört gözle bekliyor. Görüşmek üzere…"