Kadir Şeker'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Kadir Şeker'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Kadına yönelik şiddeti engellemek isterken, Özgür Duran isimli erkeğin ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in koronavirüs testi pozitif çıktı.

Konya’da Özgür Duran isimli erkeğin, sevgilisi Ayşe D.’yi darp ettiği sırada kadına yönelik şiddeti engellemek isterken çıkan arbedede Duran’ın kalbinden bıçaklanmasına sebep olan ve tutuklanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Covid-19 testi pozitif çıkan Şeker'in karantinaya alınacağı belirtildi.

Şeker, bugün saat 11.30'da ilk kez hakim karşısına çıkacaktı.

Adalet Bakanlığı'nın aldığı önlemler nedeniyle Şeker'in ilk duruşmada sadece tutukluluk durumu görüşülecekti. Ancak DHA'nın aktardığı habere göre Şeker, koronavirüs şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Şeker'in Covid-19 testinin pozitif çıktığı, sağlık durumu iyi olduğu için taburcu edildiği ve karantinaya alınacağı belirtildi.

'CEZAEVİNE DÖNDÜĞÜNDE YİNE AYNI KİŞİLERLE TEMASTA BULUNACAK'

Bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Şeker'in avukatları, duruşmanın ertelenmesi gibi durumun olmadığını, davanın görülebileceğini belirtti.

Şeker'in ağabeyi Fatih Hidayet Şeker ise, "Kardeşim Kadir bugün sabah saatlerinde koronavirüs şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Cezaevinde pozitif bir kişi ile temasta bulunduğu için şüphe üzerine test yapılmak için hastaneye gönderildi. Kardeşimin can güvenliğinin söz konusu olduğu bir durumda tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. İyileştiği durumda bile tekrar cezaevine döndüğünde yine aynı kişilerle temasta bulunacak" dedi.

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Öte yandan bugün görülen duruşmada Kadir Şeker'in tutuklu olarak yargılanmasının devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba akşamı, tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın, Ayşe D.'ye şiddet uyguladığını görmüş, olaya müdahale etmek isterken çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplanmıştı. Özgür Duran ölürken, Kadir Şeker, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmıştı.