Kadir Şeker'e verilen hapis cezasına başsavcılıktan itiraz

Kadir Şeker'e verilen hapis cezasına başsavcılıktan itiraz

Başsavcılık, Şeker'e verilen haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiği talebiyle Konya Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kadına yönelik şiddeti engellemek isterken, saldırgan Özgür Duran’ın ölümüne sebep olduğu için tutuklanan Kadir Şeker'e verilen hapis cezasına itiraz etti.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Özgür Duran adlı erkek tarafından darp edilen Ayşe D. isimli kadını kurtarmak isterken Duran'ın ölümüne neden olan ve 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 20 yaşındaki Kadir Şeker’i 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

14 Ekim'de görülen karar duruşmasında savcı tarafından tekrarlanan mütalaada, Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan cezalandırılması ve haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanması talep edilmişti.

BAŞSAVCILIKTAN İTİRAZ: ‘İNDİRİM EN ÜST SINIRDAN UYGULANSIN’

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya kapsamı, deliller ve olayın oluş şekli değerlendirildiğinde Şeker'e verilen haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiği talebiyle Konya Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

İtiraz, üst mahkeme tarafından değerlendirilecek.

DAHA FAZLA