Kadir Şeker'e 'kiralık katil' soruşturmasında takipsizlik

Kadir Şeker'e 'kiralık katil' soruşturmasında takipsizlik

Kadir Şeker’e yönelik ‘kiralık katil’ suçlamalarının yer aldığı soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Suçlamalara delil olarak gösterilen mesajların sahte olduğu belirlendi.

Konya'da Ayşe Dırla'ya şiddet gösteren Özgür Duran'ı engellemek isterken ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker'e 'kiralık katil' soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

Şeker’in sanık olduğu olayda ölen Duran’ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç ve kardeşi Niyazi Remzi Duran, "Bu planlı bir cinayet" diyerek savcılığa başvurmuştu.

Aile Ayşe Dırla, sevgilisi Murat Hanlı, eski kocası ve kız kardeşi Figen Dırla’nın da aralarında bulunduğu 8 kişiden şikâyetçi olmuştu. Şeker’in 'kiralık katil' olduğunu iddia eden Dalkılıç, delil olarak da Kadir’in adının geçtiği bazı Instagram mesajlarını göstermişti.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada, Instagram mesajlarının sahte olduğu anlaşıldı. Savcılık Instagram mesajlarının sahte olduğunun altını çizerek takipsizlik verdi. Kadir Şeker’in azmettirildiğine ilişkin bir soruşturmaya gerek olmadığını belirtti.

Şeker ailesinin avukatı Emrah Daylan, Kadir Şeker’in ‘kiralık katil’ suçlamasından aklandığını, olayın komplodan ibaret olduğunu söyledi. Daylan, "Bu olay Kadir’e nasıl bir komplo kurulmaya çalışıldığını gösteriyor. Karşı tarafın Kadir’i suçlamak için neler yapabileceğini, ne tür ilişkiler ağı içinde olduğunu da görüyoruz. Hukuki haklarımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.