Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Konya'da kadına yönelik erkek şiddetini engellemek isterken, Özgür Duran isimli saldırganın ölümüne sebep olan Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Özgür Duran adlı erkek tarafından darp edilen Ayşe D. isimli kadını kurtarmak isterken Duran'ın ölümüne neden olan ve 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şeker hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasında iddianameye bağlı kalarak suçun ağır tahrik altında işlendiğini belirtmiş, 'kasten adam öldürme' cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminin de en üst sınırdan verilmesi talep etmişti.

Mahkeme heyetinin, 'Kasten adam öldürme' suçundan tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla, 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenen Şeker hakkında karar açıklandı. Şeker'e, 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

YURTTAŞLARDAN TEKPKİ

Kadına yönelik şiddeti engellemek isterken Özgür Duran isimli saldırganın ölümüne sebep olan Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılandı

On binlerce sosyal medya kullanıcısı Kadir Şeker'in beraat etmesi gerektiğini söylerken '#KadirŞekerİçinBeraat' etiketi kısa sürede Twitter'da gündemin ilk sırasına yerleşti. 

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba akşamı, tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın, Ayşe D.'ye şiddet uyguladığını görmüş, olaya müdahale etmek isterken çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplanmıştı. Özgür Duran ölürken, Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanmıştı.