Kadınların danslı eylemine İstanbul'un ardından Ankara'da da polis saldırdı

Kadınların danslı eylemine İstanbul'un ardından Ankara'da da polis saldırdı

Ankara'da Las Tesis dansıyla kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlara polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Kadına şiddeti protesto etmek isteyen kadınlara İstanbul’dan sonra Ankara’da da polis saldırdı. Şili’den dünyaya yayılan ‘Las Tesis’ dansını yapmak isteyen kadınlara yönelik polis saldırısında çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla Güven Park’ta yapılacak olan Las Tesis dans gösterisine polis, “Size bu dansı yaptırmayacağız, dağılın. Dağılmazsanız hepinizi alırız” diyerek saldırdı.

İlk saldırının ardından Kızılay AVM önünde toplanarak dans etmek isteyen kadınların burada toplanmasına da izin vermeyen polis, kadınlara bir kez daha saldırdı. Saldırıda çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Kadınlar sık sık "Asla yanlız yürümeyeceksin”, “Kadın Cinayetleri Politiktir”, “Kadınlar Artık Susmayacaklar Susmayacaklar Susmayacaklar” sloganları atarken, polisler gazetecilerin de görüntü almalarına engel olmaya çalıştı.

LAS TESİS NEDİR?

Şili'deki Feminist örgüt Las Tesis'in 25 Kasım'da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde düzenlediği, kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto ettiği dans, dünyanın her yerinde kadına şiddete karşı yapılan protestoların simgesi haline geldi.

 

DAHA FAZLA