Kadınları ‘engelleyemeyen’ dekan görevden alındı

Kadınları ‘engelleyemeyen’ dekan görevden alındı

DEÜ’de kadınların LGBTİ+ bayrakları ve İstanbul Sözleşmesi maskesiyle sahneye çıkışı engelleyemeyen dekan görevden alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreninde üniversiteli kadınlar, #İstanbulSözleşmesi yazılı maske takarak ve LGBTİ+ bayrakları taşıyarak sahneye çıkınca özel güvenliğin saldırısına uğramışlardı. DEÜ'nün AKP'li rektörü Nükhet Hotar, Dekan Yıldız Akpolat’ı "eylem yapılmasını engelleyemediği" gerekçesiyle dekanlık görevinden istifa ettirdi.

Sendika.org’un haberine göre; Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreninde, #İstanbulSözleşmesi yazılı maske takan üniversiteli kadınlara özel güvenlik saldırmıştı ve LGBTİ+ bayrakları üniversitelilerin ellerinden zorla alınmıştı.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ' MASKESİ TAKAN KADINLARA SALDIRI

Töreni izleyenlerin de tepki gösterdiği saldırının ardından DEÜ’nün eski AKP milletvekili olan rektörü Nükhet Hotar’dan bir hamle daha geldi. Cumhuriyet’ten Muhammed Özmen’in haberine göre Hotar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Yıldız Akpolat’ı mezuniyet töreninde “eylem yapılmasını engelleyemediği” gerekçesiyle dekanlık görevinden istifa ettirdi. Akpolat, görevinden istifa ederek izne ayrıldı.

DAHA FAZLA