Kadınlardan Kadıköy'de eylem: 'Çocuk istismarı affından vazgeçin, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın'

Kadınlardan Kadıköy'de eylem: 'Çocuk istismarı affından vazgeçin, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın'

Kadıköy Eminönü İskelesi önünde bir araya gelen kadınlar mücadele edeceklerini kaydetti.

Emre Orman - @eemreorman

Çocuk Cinsel İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu, çocuk istismarı affına ve İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilme hazırlıklarına karşı Kadıköy'deki Eminönü İskelesi önünde bir araya geldi.



"6284'ü- İstanbul Sözleşmesini uygula", "İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın, çocuk istismarı affından vazgeçin" yazılı pankartların açıldığı eylemde, Covid-19 salgını nedeniyle mor kurdelalarla sosyal mesafe kuralları uygulandı. Kadınlar, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarı teşhir eden dövizler taşıdı.



Yapılan açıklamada iktidara seslenen kadınlar, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet ile ayrımcılığı körükleyen söylemlerin derhal sonlanmasını; İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin bir biçimde uygulanmasını ve işlevli bir Alo Şiddet Hattının, ülke çapında yeterli sayıda kadın danışma merkezi, sığınaklar, cinsel şiddet kriz merkezleri ile şiddetle mücadelenin ulusal mekanizmasının yeterli sayı ve nitelikli destek kapasitesine ulaştırılmasının sağlanmasını istedi.


Ayrıca eylemde, dört yıl önce katledilen Nurcan Arslan'ın 16 Temmuz'da görülecek duruşmasına da katılım çağrısı yapıldı.

 

DAHA FAZLA