Kadınlar şiddetin hesabını sordu

Kadınlar şiddetin hesabını sordu

D.O isimli kadın Beyoğlu’nda gittiği bir barda erkek arkadaşı ile birlikte mekan sahibi tarafından demir sopalarla dövülmüştü. Kadınlar akşam saatlerinde Beyoğlu'ndaki barın önünde buluştu.

İleri Haber

İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Bekar Sokak’ta bulunan U2 İrish Pub isimli bir bara giden D.O. isimli kadın ve erkek arkadaşı mekan sahibinin saldırısına uğramıştı. Bugün akşam saatlerinde toplanan kadınlar Beyoğlu'nda bulunan U2 İrish Pub isimli barın önünde basın açıklaması gerçekleştirerek saldırgan bar sahibini protesto etti.

Kadınlar tarafından yapılan basın açıklamasında, "Bu sokaklarda daha birkaç gün önce Kadına yönelik şiddeti protesto ediyorduk. Bugün bu barın önünde arkadaşlarımıza yönelik şiddet için buluştuk. Dün gece erkek arkadaşıyla U2 Irish Pub’a gelen arkadaşımız, mekan sahibinin demir sopalı saldırısına uğradı. Erkek arkadaşının burnu kırılırken, kadın arkadaşımız da vücudunun çeşitli yerlerine darbeler almıştır." denildi.

" Mekan sahibinin yandaşları ise kadın arkadaşımıza ve bizlere cinsiyetçi ve nefret dolu söylemlerle saldırmış, şiddeti aklamaya çalışmışlardır. Buna izin vermeyeceğimizi tekrar söylüyor ve saldırganın ceza alması için elimizden geleni yapacağımızı tekrar söylüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

BASINA VE KAMUOYUNA

Bu sokaklarda daha birkaç gün önce Kadına yönelik şiddeti protesto ediyorduk. Bugün bu barın önünde arkadaşlarımıza yönelik şiddet için buluştuk. Dün gece erkek arkadaşıyla U2 Irish Pub’a gelen arkadaşımız, mekan sahibinin demir sopalı saldırısına uğradı. Erkek arkadaşının burnu kırılırken, kadın arkadaşımız da vücudunun çeşitli yerlerine darbeler almıştır.

Barda iki İrlandalı’yla sohbet ederken, mekan sahibinin gitmelerini istediğini belirten kadın arkadaşımız, biraları bittikten sonra gideceğini söylemiştir.  Ancak mekan sahibi, elinde demir sopayla geri dönmüş ve iki arkadaşımıza da saldırmıştır. Dışarıya çıkarak yardım isteyen kadın arkadaşımıza esnaftan gelen yanıtlardan biri “boşuna uğraşmamalarını, polise şikayet ederlerde daha çok dayak yiyeceklerini söylemiştir. Görünen o ki bar sahibi şiddet konusunda mimlidir. Kaldı ki sosyal medyada aynı şahıs tarafından benzer saldırılara maruz kaldığını belirten onlarca insan çıkmıştır.

Tüm yaşananların ardından arkadaşlarımız polis çağırmışlardır. Polisin saldırganın ifadesini almak, saldırıya uğrayanları hastaneye götürmek istememiştir. Arkadaşlarımızın kendilerinin hastaneye gitmesini istemiştir. Bunu kabul etmeyince  ‘Suç duyurusunda bulunmuyoruz’ şeklinde bir kağıt imzalatmak istemiştir. Vücutta kırık var ise şikayet dahi aranmadan işlem yapması gerken polisler, saldırganın yanında tutum alarak, yaşanan bu şiddeti görmezden gelmeye çalışmıştır. Şiddete göz yuman da en az şiddeti uygulayan kadar sorumludur.

Kadına yönelik şiddetin örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz.  Şiddetin engellenmesi yerine arka çıkanların da peşini bırakmayacağız. Yaşanan bu şiddeti kimse meşrulaştıramaz. Bu mekanın kapatılmasını istiyoruz evet. Çünkü bu işletme sahibinin ilk vukuatı değildir. Engel olmazsak son da olmayacaktır. Sosyal medyada yaşanan olay bugün teşhir edilmiştir. Benzer durumlara maruz kalan pek çok kişi de yaşadıklarını anlatmıştır.  Mekan sahibinin yandaşları ise kadın arkadaşımıza ve bizlere cinsiyetçi ve nefret dolu söylemlerle saldırmış, şiddeti aklamaya çalışmışlardır.

Buna izin vermeyeceğimizi tekrar söylüyor ve saldırganın ceza alması için elimizden geleni yapacağımızı tekrar söylüyoruz.

Yaşasın kadın dayanışması

İlerici Kadınlar Meclisi

 

DAHA FAZLA