Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi için meydanlara çıktı

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi için meydanlara çıktı

İstanbul, Antalya ve Aydın’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini duyurmak için meydanlara çıktı.

Fotoğraf: İzel​ Sezer​​​​​​

 

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nin feshetmesinin ardından kadınların ülkenin farklı yerlerinde eylemleri sürüyor.

İSTANBUL

İstanbul Avcılar’da kadınlar, Deprem Anıtı önünde yaptıkları eylemde öldürülen kadınları ve katillerinin çeşitli yollarla aldığı ceza indirimlerini anlattıkları bir çalışma ile fesih kararına tepki gösterirken, “İstanbul Sözleşmesi neleri korur?” başlığıyla sözleşmenin önemini gösteren maddeleri okudu.

ANTALYA

Antalya Attalos Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Hayatımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz”, “Yaşamak istiyoruz” ve “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” pankartları taşıdı. “Tesadüf değil erkek şiddeti”, “Trans cinayetleri politiktir”, “AKP elini haklarımdan çek” ve “Erkek vuruyor yargı aklıyor” sloganları atılan eylemde erkekler tarafından katledilen kadınların hikayeleri okundu.

Fotoğraf: İzel Sezer
 
AYDIN

Kent Meydanı’nda sessiz eylem gerçekleştiren kadınlar taşıdıkları döviz ve pankartlarla “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” dedi. Eylemin ardından bir açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK); Memur-Sen’in İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden duyduğu memnuniyete tepki göstererek, “Bizler, cinsiyeti, cinsel yönelimi nedeniyle hiç kimsenin ayrımcı, eşitsiz uygulamalara maruz kalmadığı, her nasıl kurulursa kurulsun eşitliğin, özgürlüğün, karşılıklı saygı ve sevginin esas olduğu hanelerde eşit ve özgür bir yaşamı savunuyoruz. Bu yaşamı sağlamak için İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaktan, sözleşmenin ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması ve kadının özgürleşmesi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

DAHA FAZLA