Kadınlar Birlikte Güçlü: Beyaz tülbent yaşam için!

Kadınlar Birlikte Güçlü: Beyaz tülbent yaşam için!

Kadınlar Birlikte Güçlü, açlık grevindeki tutuklular ve polis saldırısına uğrayan tutsak yakınları için "Beyaz tülbent yaşam için" diyerek basın açıklaması düzenledi.

İleri Haber

Kadınlar Birlikte Güçlü, tecride karşı açlık grevine başlayan tutuklulara ses vermek ve tutuklu ailelerine yönelik polis saldırılarına karşı İstanbul'daki Şişhane metrosu önünde bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Leyla Güven 190 gündür açlık grevinde. Onun ardından cezaevinde başlayan açlık grevleri ise 5 ayı geçti. Özellikle tutuklu ve hükümlülerin durumları günden güne kötüleşirken Barış Anneleri beyaz tülbentleriyle yakınları, çocukları, sevdikleri için, onların yaşam hakkını savunmak için cezaevi önlerinde nöbet tutmaya, açıklama yapmaya koyuldular. Her fırsatta ‘kutsal annelik’ten bahsedenler ise, onlara gelince, şiddeti, tartaklamayı, yerde sürüklemeyi hakareti, başlarındaki tülbenti yasak etmeyi, “çocuklarınızın hayatı için ses çıkarmanız terördür” demeyi reva gördü.

Biz bugün burada, İstanbul’da “Kadınlar Birlikte Güçlü” diyenler, kadınların gücünün birlikteliklerinden, dayanışmalarından geldiğine inananlar olarak, birimize uygulanan şiddetin aslında hepimize uygulandığını hatırlatmak için buluştuk. Ve ses çıkarıyoruz: Beyaz Tülbent Yaşam İçin!” Bu konuda yapılması gereken açık: Zaten yasalarımızda mevcut bir hak olan avukat görüşü, tutuklu veya hükümlüye tecrit uygulanmaması talebi karşılansın; ulusal ve uluslararası hukuk uygulansın; ölümü değil yaşamı tercih edelim; kadınlara cezaevi önlerinde, Koşuyolu Parkı’ndan Kuğulupark’a şehir meydanlarında uygulanan zulüm, tülbentlerine getirilen yasak ortadan kalksın!"

NE OLMUŞTU?

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş başkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevleri ve ardından 30 tutuklunun girmiş olduğu ölüm orucu eylemi devam ederken; Türkiye'nin dört bir yanında açlık grevindekilere destek için yapılan eylemlere polis saldırdı ve yüzlerce tutuklu yakını gözaltına alındı.