Kadınlar Bakırköy'den seslendi: Savaşa, OHAL'e, cinsiyetçiliğe karşı direniyoruz!

Kadınlar Bakırköy'den seslendi: Savaşa, OHAL'e, cinsiyetçiliğe karşı direniyoruz!

8 Mart Kadın Platformu çağrısıyla binlerce kadın “Savaşa, OHAL'e, cinsiyetciliğe karşı  bedenimiz, emeğimiz, özgürlüğümüz için direniyoruz” sloganıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi. 

İleri Haber

8 Mart Kadın Platformu çağrısıyla Bakırköy'de düzenlenen miting öncesinde Özgürlük Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı. İncirli Caddesi ve meydana giden yollar polis bariyerleriyle kapatıldı, meydana girmek isteyenlerin üzerleri ve çantaları tek tek arandı. Yürüyüş için toplanan kadınlar "Savaşa, OHAL'e, cinsiyetçiliğe karşı, bedenimiz, emeğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz" pankartlarıyla alandaki yerini aldı.

Mitingde ilk olarak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden edilen Sema Uçar konuştu. İşlerine geri dönme isteklerini yineleyen Uçar, “Nerede olursak olalım içeride dışarıda, evde, işte, özgürlük mücadelesi veren kadınlarla bir araya geldik” dedi.

Mitingde, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Kandıra Cezaevi’nden gönderdikleri 8 Mart mesajı da okundu. Mesajda "Belediye eş başkanı, kurum temsilcisi, milletvekili, siyasetçi ve özgürlük mücadelesi veren binlerce kadınının hapsedildiği, kadın dayanışma ve örgütlenme mevzilerinin kapısına kilit vurulduğu koşullarda zulme inat gösterdiğimiz kararlılığı, 8 Mart'ın ruhuyla alanlarda buluşma iradenizi kutluyoruz” ifadeleri yer aldı.

DAHA FAZLA