Kadınlar ayakta: İşte il il Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri

Kadınlar ayakta: İşte il il Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri

Kadınlar, bu 8 Mart'ta da ''Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir!'' demek için yurdun dört bir yanında sokağa çıkıyor.

İleri Haber

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar, pandemiye, artan baskılara, yasaklara rağmen, ''Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir!'' demek için ülkenin dört bir yanında sokağa çıkıyor.

İSTANBUL

İstanbul'da kadınlar Feminist Gece Yürüyüşü için Sıraselviler'de. Taksim'i ablukaya alan polis, İstiklal Caddesi'ne giriş ve çıkışları kapattı. 

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Dicle Amed Kadın Platformu'nun (DAKAP) çarısıyla İstasyon Meyda'nında bir araya gelen binlerce kadın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadınlar, "İşsizliğe, yoksulluğa, eşitsizliğe, kadın düşmanlığına karşı ayaktayız" dedi.

Eylemde sık sık "Jın, jıyan, azadi" sloganı atıldı. 

BATMAN

Batman'da Atatürk Park'ında bir araya gelen kadınlar, "Jin, jiyan, azadi" sloganları eşliğinde Dörtyol'a yürüyüş gerçekleştirdi. Burada bir basın açıklaması yapan kadınlar, kadın kırımına kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesine dikkat çekti. 

 

ANTALYA

Antalya'da kadınlar, Feminist Gece Yürüyüşü için Üç Kapılar'da 

ANKARA

Ankara’da bini aşkın kadın ve LGBTİ+ bireyleri, bu yıl 15’incisi düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü için Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Caddenin tüm girişlerine kontrol noktası kuran polis, trans kadınların alana girişini engelledi. “O patriyarka yıkılacak” yazılı pankartı arkasında Sakarya Caddesi’nde yürüyen kadınlar, “Yaşasın 8 Mart”, “Kadın direnişi kadına mirastır”, “Sana kadın üniversitesi açtırmayacağız”, “Erkek devlet şiddetine karşı öz savunmaya”, “Trans cinayetleri politiktir”, “Kadınlar sokakta feminizm isyanda” ve “Dünyayı istiyoruz kırıntıları değil” yazılı dövizleri taşıdı.

DAHA FAZLA