Kadınlar 8 Mart’ta sokaklarda: 'Krize, şiddete karşı direnerek güçleniyoruz'

Kadınlar 8 Mart’ta sokaklarda: 'Krize, şiddete karşı direnerek güçleniyoruz'

Her 8 Mart’ta olduğu gibi bu sene de sokakları boş bırakmayan kadınlar, yurdun her yerinde yürüyüş yaparak seslerini yükseltiyor.

İleri Haber

Kadınlar hak gasplarına, şiddete, krize karşı her 8 Mart’ta olduğu gibi bu sene de sokaklarda olacak.

 İSTANBUL'DA YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

İstanbul'da binlerce kadın hak gasplarına, şiddete, krize, savaşa karşı yürüyüş yaparak seslerini yükseltti.

İlerici Kadınlar Meclisi'de (İKM); İstanbul'da yürüyüşlerine başladı. "Krize, şiddete karşı direnerek güçleniyoruz" pankartı açan kadınlar "Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz" sloganı atarak Kadıköy-Beşiktaş İskelesi'ne yürüdü.

KADINLAR TAKSİM'DE

İstanbul Valiliği'nin Taksim'i kadınlara bariyerlerle kapatmasına karşın kadınlar Taksim'in ara sokaklarında. İstiklal Caddesi'ne yürüyüşe geçen kadınlar polis ablukasıyla engellenmeye çalışılıyor. 

 

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim'e yürümek isteyen binlerce kadının Sıraselviler'deki bekleyişi sürüyor. 

KARAKÖY'E YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Sıraselviler'de bekleyişlerini sonlandıran kadınlar Karaköy yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Yol boyunca caddeleri sloganlar ve zılgıtlarla yankılatan kadınların eylemi Karaköy'de yaptıkları basın açıklamasının ardından son buldu. 

'BARİKATA YÜKLEN'

Polis engeline rağmen Taksim'e yürümek isteyen kadınlar "Barikata yüklen" sloganları eşliğinde barikatlara yürüyor.

POLİS SALDIRISI: 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kitle Karaköy'e yürürken Sıraselviler'de bir grup kadına polis saldırdı. 24 kadın gözaltına alınırken, görüntülerde gözaltına alınan bir kadının sürüklenerek götürüldüğü görüldü. Öte yandan Gazete Yolculuk muhabiri Buse Söğütlü de haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındı. 

 

KADINLAR ANTALYA'DA YÜRÜYÜŞLERİNE BAŞLADI

Antalya'da kadınlar saat 14.00'da Aydın Kanza Parkı'nda yüyüşlerine başladı. Antalya Kadın Platformu'nun düzenlediği yürüyüşte "Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması" pankartı açıldı.

Şiddete, hak gasplarına, baskılara karşı seslerini yükselten binlerce kadın "Kadın, yaşam, özgürlük sloganı" atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyor.

 

İKM'NİN PANKARTI KESİLDİ

Antalya'da 8 Mart yürüyüşü için Aydın Kanza Parkı'na giriş yapan İKM üyelerinin "Krize, şiddete, savaşa karşı direnerek güçleniyoruz" pankartından 'savaş' kelimesi savcının talimatıyla keyfi olarak kesildi.

ÇORLU'DA KADINLAR KRİZE,ŞİDDETE VE SÖMÜRÜYE KARŞI YÜRÜDÜ

Çorlu Kadın Platformu öncülüğünde yapılan yürüyüşte kadınlar, "Krize, sömürüye, şiddete, emperyalizme, KHK'lara ve eşitsizliğe karşı mücadeleyi büyütüyoruz" pankartı taşıdı. Kadınlar Heykel Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı' na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 

ANKARA'DA KHK'LİLERİN 8 MART AÇIKLAMASINA POLİS SALDIRISI

 Ankara’da Yüksel Caddesi’nde KHK ile görevden alınan ve görevlerine dönmek için eylemler düzenleyen Acun Karadağ, Nuriye Gülmen, Merve Demirel ve Alev Şahin basın açıklaması yapmak istedi.

KHK'liler açıklama yaparken darp edilerek gözaltına alındı.

İZMİR'DE KADINLAR EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAM İÇİN ALANLARA ÇIKTI

İzmir'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen kadınar, "Krize, sömürüye, şiddete karşı eşit ve özgür yaşam için mücadeleyi büyütüyoruz" dedi. 

AYDINLI KADINLAR: SAVAŞIN, GÖÇÜN VE EKONOMİK KRİZİN EN YAKICI SONUÇLARINI YİNE KADINLAR YAŞIYOR

Aydın Efeler Nevzat Biçer parkında Merve Kotan'ın sevgilisi tarafından öldürüldüğü yerde basın açıklaması yapan kadınlar, saygı duruşunun ardınan Aydın Kent Meydanı'na yürüdü. Eylem, konuşmalar, sloganlar ve tiyatro gösterimi ile bitti.

Yaptıkları basın açıklaması ile taleplerini dile getiren kadınlar, "Bugün ülkemizde, kamudaki istihdam parçalı, performansa dayalı, esnek, güvencesiz bir yapıya dönüştürüldü. Bu dönüşüm beraberinde bize, daha fazla eşitsizlik, yoksulluk, ayrımcılık, cinsiyetçilik, şiddet, taciz ve mobbingi getirdi. Bu kölelik koşulları, baskıyla, örgütlülüğümüz parçalanarak kabul ettirilmek isteniyor. Ucuz ve güvencesiz yedek iş gücü olarak değerlendirilen kadın emeği ancak iş ve aile yaşamı uyumlaştırma anlayışıyla, istihdamda kendine yer bulabiliyor. Kamusal alandan dışlanmanın, istihdam alanından ayrılmak zorunda bırakılmanın nedenlerinin en başında kamusal hizmetlerin yokluğu/özelleştirilmesi ile bakım sorumluluğunun kadınlara yüklenmesi geliyor. Haklarımız bir bir elimizden alınıyor. Din siyasallaştırılıyor, eşitsizlik fıtratla açıklanıyor. Savaşın, göçün ve ekonomik krizin en yakıcı sonuçlarını yine kadınlar yaşıyor. Tüm bu politikalar siyasi iktidarın tercihi. Ülke kaynakları istenirse, sermaye, rant, belli kesimler yerine kadınların, emekçilerin, gençlerin, tüm toplumun ihtiyaçları için kullanılabilir. Bizim tercihimiz yaşanabilir özgür, eşit ve sömürüsüz, savaşsız bir ülke ve bir dünyadan yana" dedi.

 

DAHA FAZLA