Kadınlar, 8 Mart yaklaşırken Kadıköy’den seslendi: 'İstanbul Sözleşmesi uygulansın'

Kadınlar, 8 Mart yaklaşırken Kadıköy’den seslendi: 'İstanbul Sözleşmesi uygulansın'

İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı kanunun uygulanmasını isteyen kadınlar, Mor Dayanışma’nın çağrısıyla Kadıköy’de bir araya geldi.

Emre Orman
Süreyya Operası önünde “Erkek egemen politikalar: Yalanlar, dolanlar, hak gaspları. İstanbul Sözleşmesi uygulansın!” yazılı pankart açan kadınlar, “Erkek adalet değil gerçek adalet, dünyayı yerinden oynatacağız” şeklinde sloganlar attı.

Mor Dayanışma adına yapılan basın açıklamasında Türkiye’nin “bana bir şey olmaz diyenlerin” ülkesi haline geldiğini kaydedilirken, “Yoksulluk yok, kadın cinayetleri azaldı gibi söylemlerle görünmez kılınarak gündem dışı edilen konuları gündemde tutmaya, sorunların kökenine inmeye, göstermelik çözümleri açık etmeye devam edeceğiz. Tam da bu minvalde, kadına yönelik şiddetin durdurulmasında devletin yapması gerekenleri tekrar tekrar hatırlatacağız. Uygulanmayan yasaları, kanunları gündeme taşıyacağız. İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı kanunun etkin uygulanması için gerekli adımların neden atılmadığını soracağız” denildi.

DAHA FAZLA