Kadınlar 25 Kasım için sokağa çıktı: 'Bir kişi daha eksilmeyeceğiz'

Kadınlar 25 Kasım için sokağa çıktı: 'Bir kişi daha eksilmeyeceğiz'

Türkiye'nin birçok noktasında kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için sokaklara çıktı.

İleri Haber

Yurdun birçok yerinde kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemleri için sokaklara çıkarak "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" sloganları eşliğinde yürüdü.

Kadınlar, 6284 sayılı Şiddeti Önleme Yasasına, İstanbul Sözleşmesine ve nafaka haklarına dikkat çekerek bu haklara sahip çıkacaklarını belirtti.

Ekonomik krizin ve yoksulluğun kendilerine şiddet olarak döndüğünü vurgulayan kadınlar, çalışma yaşamında eşitsizliğin, kuralsızlığın ve baskıların arttığına da dikkat çekerek eşit işe eşit ücret taleplerini tekrarladı.

Ankara'da yapılan eylemi polis engellemeye çalışırken İstanbul'da yapılan eyleme polis gaz bombalarıyla saldırdı.

İSTANBUL

İstanbul’da eylem yasağını mücadeleleriyle geri çektiren kadınlar, 25 Kasım Kadın Platformu’nun yaptığı çağrıyla bir araya geldi. Eyleme HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Dilşat Canbaz ve Oya Ersoy da katıldı.

Kadınlar, "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok" pankartının arkasında toplanırken "Direnişe Devam", "Hayatımızı Savunuyoruz" dövizleriyle birlikte katledilen kadınların isimlerini haykırdı. Binlerce kadın Beyoğlu sokaklarında buluşarak AKP'nin gerici ve kadın düşmanı politikalarına karşı ses çıkardı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde polis gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle kadınlara saldırdı.

ANKARA

Ankaralı kadınlar, şiddete, eşitsizliğe, gericiliğe ve AKP'nin kadın düşmanı politikalarına karşı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemi için Sakarya Caddesi'e buluştu.

Yüzlerce kadın Çankaya Belediyesi önünde “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “Kadın yaşam özgürlük”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar artık susmayacaklar” sloganları attı.

Ankara Kadın Platformu adına yapılan basın açıklamasında, “Yaşamak istiyoruz” denildi ve İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 Sayılı Kanunu hedef alan hükümet politikalarına tepki gösterildi.

İZMİR

İzmir'de yoğun yağışa rağmen kadınlar bir araya geldi. ÖSYM önünde toplanan kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı.

İzmir Kadın Platformu adına okunan basın açıklamasında, "Şili'de, Ekvador'da Lübnan'da, Irak'ta, İran’da, yanıbaşımızda Rojava’da direnişin simgesi haline gelen, işsizliğe, yoksulluğa, ırkçılığa ve şiddete karşı direnen kadınlara selam olsun" denildi.

ADANA

Adana Kadın Platformu öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, erkek şiddetine, yoksulluğa, krize karşı haykırıyoruz dedi.

SAKARYA

Sakarya Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Adapazarı Kültür Merkezi önünde yaptığı basın açıklaması düzenledi.

Eşit ve özgür yaşam için alanlarda olduklarını haykıraran kadınlar sloganlar eşliğinde eylemlerini sürdürdü.

MERSİN

Mersinli kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadın cinayetlerine ve erkek adalete karşı sokaklara çıktı.

MUĞLA

"Hayatımıza ve haklarımıza sahip çıkıyoruz" diyen Muğlalı kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı.