Kadının nafaka hakkına yönelik saldırının da yer alacağı 'Yargı Strateji Reformu Belgesi' yarın açıklanıyor

Kadının nafaka hakkına yönelik saldırının da yer alacağı 'Yargı Strateji Reformu Belgesi' yarın açıklanıyor

Erdoğan, hazırlanan belgenin açıklanacağı program için tüm baroları Saray’a davet ederken, belgede kadının nafaka hakkına saldırı ve af gibi düzenlemeler yer alıyor.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargı Strateji Reformu Belgesi’ni yarın açıklayacak. Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde kritik rol oynayacağı iddia edilen ve 9 aylık çalışma sürecinin ardından hazırlanan belgenin açıklanacağı program için tüm baroları Saray’a davet etti.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre  tanıtım toplantısında, yapılan reformlarla ilgili açıklanması beklenen konu başlıkları şöyle:

‘TERÖR' TANIMI

Türkiye ile AB arasında tam üyelik ve Suriyeli göçmenlerin Avrupa’ya gönderilmemesi şartıyla yapılan “vizesiz Avrupa” görüşmeleri son altı kriterde tıkanmıştı. AB, Terörle Mücadele Kanunu’nda, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda ve Türk Ceza Kanunu’nda cezalandırma ve tutuklamayla ilgili ilave değişiklikler talep ediyordu. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde, AB kriterlerinde geçen “terör” tanımına ilişkin bir düzenleme yapılması bekleniyor.

AF DÜZENLEMESİ

Af düzenlemesi, geçen yıl seçimlere giderken Saray ittifakının küçük ortağı MHP’nin teklifiyle gündeme gelmiş ve tartışmaya açılmıştı. Af konusunda büyük bir beklenti oluştuğu gerekçesiyle “örtülü” de olsa bir af düzenlemesi yapılması bekleniyor.

NAFAKAYA SALDIRI

AKP’nin son dönemde gündeme getirdiği boşanma nafakasına yönelik saldırı da paket yer alan başlıklar arasında. Kısa süreli evliliklerde en az iki yıl, uzun süreli evliliklerde nafakanın evlilik süresine göre belirlenmesi sonucu benimsendi. “Nafakanın süreli ya da objektif kriterlerle” düzenlenmesinin esas alınacağı belirtiliyor.