Kadın voleybolcular taraftar şiddetine uğradı

Kadın voleybolcular taraftar şiddetine uğradı

Sultanlar Ligi’nde Bolu Belediyespor - Mert Grup Sigorta maçında kadın voleybolcular şiddete uğradı.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

Sultanlar Ligi’nin 16. haftasında Bolu Belediyespor ile Mert Grup Sigorta takımları dün karşı karşıya geldi. Bolu Karaçayır Spor Salonu’nda oynanan ve Bolu Belediyespor’un 3-1 kazandığı müsabakada, Mert Grup Sigorta oyuncuları Bolulu taraftarların şiddetine uğradı.

‘SÖZLÜ BAŞLAYAN ŞİDDET, FİİLİ ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ’

Mert Grup Sigorta’nın pasör oyuncusu Cansu Aydınoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maçın ilk setinden itibaren taraftarlar tarafından küfür ve sözlü şiddete maruz bırakıldıklarını ve maçın sona ermesiyle birlikte darp edildiklerini ifade etti. Aydınoğulları, yaşanan olayları şu ifadelerle anlattı:

“İlk setin başından itibaren küfürlerin susmadığı maçta hakemler iki uyarı verip sonrasında yaşananları görmezden geldi. Maçın başından beri sözlü başlayan şiddet, maç sonunda fiili şiddete döndü. Darp edildik!”

‘SÖZLÜ TACİZ VE SALDIRILAR SAHADA SON BULMADI’

Maçın oynandığı sırada Bolu Belediyespor yöneticilerinin maçı izleyen konuk ekip taraftarlarına el hareketlerinde bulunduğunu ve taraftarlarını rakibe saldırmaları için teşvik ettiklerini iddia eden Aydınoğulları, yaşadıkları sözlü taciz ve saldırıların sahada son bulmayarak, koridorlarda da Bolu Belediyespor’un yardımcı antrenörleri tarafından devam ettirildiğini öne sürdü.

Ligin ana sponsoru da olan yayıncı kuruluş Misli.com’un, maçın son setini kesmesine de tepki gösteren Aydınoğulları şu sözleri kaydetti:

“Taraftarların sahaya inmesiyle birlikte Misli.com youtube kanalı maç yayınını kesmiştir. Şu an itibariyle internetteki yayında, oynadığımız maçın son setini keserek, şiddet gösterenlere aleni şekilde destek olmuşlardır!”

Mert Grup Sigorta kaptanı İkbal Merve Albayrak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşadıkları şiddeti kınayarak, Türkiye Voleybol Federasyonu’nu gerekli yaptırımların uygulanması konusunda göreve davet etti.

DAHA FAZLA