Kadın katili beraat edince kendilerini astılar

Kadın katili beraat edince kendilerini astılar

Arjantin'de 2016 yılında Lucia Perez'e cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldüren iki kişinin beraat etmesi protesto edildi. Düzenlenen protesto gösterilerine işçi sendikaları da katıldı. Bazı kadınlar kendilerini ceset poşetleri içerisinde binaya astı.

 Arjantin’de cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen Lucia Perez’in katili olan iki kişinin beraat etmesi protesto edildi. Kadın hakları hareketi Ni Una Menos’un (Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz) ülke çapında düzenlediği protestolarda işçi sendikaları ve diğer feminist gruplar da bir araya geldi.

BİNLERCE KADIN SOKAĞA ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta, sahil kenti Mar Del Plata’daki federal bir ceza mahkemesi, delil yetersizliğini bahane ederek Lucia Perez’i suistimal etmek ve öldürmekle suçlanan iki kişinin lehine karar verdi. Bu karar sonucu binlerce kadın sokaklara çıkarak kararı protesto etti. Hatta bazı kadınlar, ceset torbalarına girerek kendilerini binaya astı.

SAVUNMA: AŞIRI DOZDA UYUŞTURUCU KULLANDI

İki yıl önce Lucia Perez’i hastaneye bırakan iki erkek, aşırı dozda uyuşturucu kullandığını söylemişti. Ancak doktorlar Perez’in cinsel şiddete maruz kaldığını tespit etti.

Savcılar ise Perez’e önce esrar ve kokain içirildiğini daha sonra da tecavüz edildiğini, olayın aşırı derecede uyuşturucudan yaşandığı izlenimini vermek için de genç kadını yıkadıktan sonra yeniden giydirdiklerini açıklamıştı.

DAHA FAZLA